Přeskočit na hlavní obsah

Jak fungují nastavení soukromí u skupinových aktivit na Stravě?

Zjistěte, jak aplikace Strava seskupuje aktivity, které zaznamenáváte společně s ostatními, a jak můžete nastavit, zda vaše dnešní skupinové aktivity uvidí „Všichni“, „Sledující“ nebo „Nikdo“.

Autor: Marie

Co je skupinová aktivita?

„Skupinová aktivita“ je jedna z vašich aktivit, která byla seskupena s alespoň jednou další aktivitou nahranou jiným sportovcem. Vaše aktivita bude seskupena s ostatními sportovci, pokud se po určitou dobu budete překrývat. Toto seskupení se zobrazí v kanálu aktivit a na stránce s podrobnostmi o aktivitě. Více se dozvíte zde.

Jak to funguje

Nastavení „Skupinové aktivity“ je výchozí nastavení a nelze jej u jednotlivých aktivit zapínat ani vypínat. Jednotlivou aktivitu ale můžete ze skupiny kdykoliv odebrat pomocí tlačítka Opustit skupinu na webu nebo v mobilní aplikaci, a to bez ohledu na vaše nastavení skupinových aktivit. Změna nastavení soukromí pro skupinové aktivity se projeví u všech stávajících i nových aktivit ve vašem účtu Strava.

Nastavte nastavení soukromí u skupinových aktivit na „Všichni“, aby ostatní sportovci mohli vidět, že jste byli součástí skupiny.

Když vyberete možnost „Všichni“

Každý sportovec v aplikaci Strava:

  • uvidí, že jste byli součástí skupiny,

  • bude moct být přiřazen k vaší aktivitě,

  • uvidí, že jste byli přiřazeni k jeho aktivitě.

Zablokovaní sportovci:

  • Nevidím, že byste byli zařazeni do jejich aktivit, a vy je také neuvidíte zařazené ve vašich aktivitách.

Nastavte si nastavení soukromí u skupinových aktivit na „Sledující“, pokud chcete, aby pouze vaši sledující nebo ti, které sledujete, viděli, že jste byli členem skupiny.

Při výběru sledujících

Sledující:

  • uvidí, že jste byli součástí skupiny.

Sportovci, které sledujete:

  • uvidí, že jste byli součástí skupiny.

Sportovci, kteří vás nesledují:

  • neuvidí vás ve skupině s jejich aktivitami,

  • neuvidí, že jste byli součástí skupiny jiného sportovce,

  • neuvidí, že jste ve svých vlastních aktivitách byli ve skupině s ostatními sportovci,

  • je možné seskupit s vaší aktivitou, ale toto seskupení neuvidí. Uvidíte je pouze vy a vaši sledující a sportovci, které sledujete.

Vy:

  • Na stránce s podrobnostmi o aktivitě se stále můžete zobrazovat v jedné skupině s těmi sportovci, kteří vás nesledují, ale oni vás v této skupině neuvidí, když si prohlížejí svou vlastní stránku s podrobnostmi o aktivitě.

Nastavte si nastavení soukromí pro skupinové aktivity na „Nikdo“, pokud si nepřejete, aby se vaše aktivity seskupovaly s aktivitami jiných sportovců na Stravě.

Když Vy vyberete možnost „Nikdo“

  • ve skupině s vašimi aktivitami nebudou seskupeni žádní sportovci a ani vy se neobjevíte ve skupině v aktivitách kohokoliv jiného,

  • všechny vaše minulé aktivity budou odebrány ze skupin.

Vezměte prosím na vědomí, že nastavení soukromí v části „Skupinové aktivity“ určuje, zda lze danou aktivitu seskupit s aktivitou jiného sportovce. Nemění se tím ale to, kdo vaši aktivitu uvidí. Pokud zvolíte omezující viditelnost aktivity, nastavení soukromí aktivity přepíše nastavení soukromí skupinové aktivity. Pokud nastavení soukromí vaší aktivity neumožňuje sportovci zobrazit vaši aktivitu, nebude ji vidět v seznamu spolu s ostatními.

Správa nastavení soukromí u skupinových aktivit

Na webu najeďte kurzorem na svůj profilový obrázek vpravo nahoře a vyberte možnost Nastavení.

  • Klikněte na kartu Nastavení soukromí vlevo.

  • V části „Skupinové aktivity“ vyberte možnost „Všichni“, „Sledující“ nebo „Nikdo “.

V mobilní aplikaci otevřete nastavení pomocí ikony v pravém horním rohu karty Vy. Klepněte na „Nastavení soukromí “ > „Skupinové aktivity “ a vyberte možnost „Všichni“, „Sledující“ nebo „Nikdo“.

Dostali jste odpověď na svou otázku?