Beacon Feature no longer works at all

As of about a month ago, I will send my beacon location text to my safety contact and it always says "activity not started". I've double-checked all of my settings (nothing was changed or updated) and tried uninstalling and re-installing the app, nothing works. I have a screenshot of the issue. Unfortunately this is the feature that I upgraded to Summit for (it worked for a year then kaput) and will probably not return unless this issue is addressed. Very disappointing to be honest.

2

Comments

3 comments
  • Having exactly the same issue - and like yourself Beacon is the reason I pay for Summit.

    1
    Comment actions Permalink
  • Hi Kevin... I don't know if you already saw this post but I followed the directions according to the Strava rep that replied to it and miraculously it works again (for now): https://support.strava.com/hc/en-us/community/posts/360035992431/comments/360003645752

    Basically I:

    1. Turn off the location feature on my phone

    2. Uninstalled Strava

    3. Took the battery out of the phone, put it back in, turned the phone back on.

    4. Reinstalled Strava

    5. Turned the location feature on the phone back on.

    That's it. Perhaps that will work? I think the main thing was that I took the battery out and made the phone's computer reset itself. That seemed to be the decisive difference because I had already restarted the phone and uninstalled/reinstalled Strava a bunch to no avail. Let me know how it goes.

    0
    Comment actions Permalink
  • Same issue, I will send my beacon location text to my safety contact and it always says "activity not started". STRAVA, what is the problem? 

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.

Didn't find what you were looking for?

New post