FAQ

Wat als ik geen goed GPS-signaal kan ontvangen?

Zorg dat de locatieservices voor je app zijn ingeschakeld en dat je apparaat vrij zicht op de lucht heeft, weg van gebouwen, bomen of andere obstakels. Het kan soms een minuut of twee duren voordat het apparaat een sterk signaal van de satellieten heeft opgepikt.

Wat als mijn gegevens niet gesynchroniseerd worden?

Schuif omlaag op het scherm om je overzicht te vernieuwen. Je kunt ook proberen om je af te melden en je opnieuw aan te melden als de activiteit nog steeds niet kan worden gesynchroniseerd.

Wat gebeurt er als de vastgelegde gegevens niet kloppen?

Af en toe zullen GPS-problemen ertoe leiden dat een activiteit onjuist wordt vastgelegd, dat er gaten in gegevens vallen of dat segmenten niet goed op elkaar aansluiten. Goede gegevens zijn afhankelijk van de sterkte van het GPS-signaal van het apparaat en kan ook worden beïnvloed door een geblokkeerd uitzicht op de lucht. Door het apparaat een minuut of twee te laten rusten om een sterk GPS-signaal te bemachtigen voordat je activiteiten gaat vastleggen, kun je betere gegevens vastleggen.

Hoe kan ik de details van een activiteit bewerken?

Als je een van je activiteiten bekijkt, kun je de naam, het type en de privacy-instelling daarvan bewerken door op het potloodje te tikken. Ga naar strava.com om de activiteit in te korten en extra gegevens aan het begin of einde te verwijderen.

Hoe worden segmenten gemaakt?

Sporters op Strava creëren segmenten via de website strava.com. De segmentgegevens zijn afkomstig van de echte gegevens die de sporter naar Strava geüpload heeft.

Pauzeert de app automatisch mijn activiteiten als ik stop met bewegen?

De Strava App kan tijdens hardloop- en fietsactiviteiten automatisch gepauzeerd worden. De automatische pauzefunctie kan ingeschakeld en uitgeschakeld worden via de instellingen van de app. Wanneer je fietst met de automatische pauzefunctie ingeschakeld, zal de app gepauzeerd worden wanneer je stopt met bewegen en weer doorgaan met de registratie wanneer je begint te bewegen. Tijdens een hardloopsessie met de automatische pauzefunctie ingeschakeld, zal de app pauzeren wanneer vastgesteld wordt dat je niet meer aan het hardlopen bent. Zodra je weer begint te hardlopen, zal de registratie hervat worden. Automatisch pauzeren voor hardloopsessies is beschikbaar terwijl je opnamen maakt met een mobiel apparaat met een versnellingsmeter.

Waarom komt mijn activiteit niet met een segment overeen?

Om segmenten op elkaar af te stemmen, moet een activiteit vanaf het startpunt tot aan het eindpunt worden herkend. Strava staat enige tolerantie voor onjuiste of onvolledige trackinggegevens toe. Als je denkt dat een segment niet op de juiste manier is afgestemd, neem dan contact op met de klantenservice.

Als ik een activiteit op de app verwijder, wordt deze dan ook van de site verwijderd?

Ja, de app synchroniseert met Strava.com. Wat je op je mobiele apparaat doet, wordt overgezet naar de website.

Kan ik mijn accountinstellingen via de app bijwerken?

Met de app kun je elementen van je profiel en instellingen bewerken, zonder je op Strava.com te hoeven aanmelden.

Kan ik mijn activiteiten op Facebook en Twitter delen?

Je kunt jouw activiteiten via Facebook, Twitter en andere diensten delen door op het icoontje 'Delen' te tikken in het onderdeel met de details van de activiteit.

Zijn Premiumabonnementen zowel op de app als op de website van toepassing?

Ja, nadat je de Premiumservice via de app of de website hebt gekocht, zul je zien dat de Premiumfuncties op zowel de app als de website geactiveerd zijn.

Kunnen Premiumabonnementen automatisch verlengd worden?

Ja, als je Strava Premium via de website koopt, wordt je abonnement automatisch elke maand of elk jaar (afhankelijk van de abonnementsperiode) vernieuwd. Je abonnement zal automatisch worden verlengd tenzij dit minimaal 24 uur voor het einde van de huidige abonnementsperiode wordt geannuleerd.

Kan ik mijn Premiumabonnement van een maandelijks in een jaarlijks abonnement veranderen en omgekeerd?

De abonnementsperiode kan na aankoop niet worden gewijzigd, maar het bestaande abonnement kan wel worden geannuleerd en er kan een nieuw abonnement voor een andere periode worden gekocht.

Welke draadloze protocollen en sensoren ondersteunt de Strava-app voor het verzamelen van hartslaggegevens?

Strava kan ANT+ en Bluetooth LE gebruiken als de telefoon is uitgerust met compatibele hardware. Voor ANT+ ondersteunt Strava toetsen en hoezen gemaakt door Wahoo. Bluetooth LE-ondersteuning is geactiveerd voor iOS-apparaten, vanaf iPhone 4S.

Welke factoren veroorzaken storingen in de hartslaggegevens?

Er kunnen vlakke lijnen of gaten zichtbaar zijn in de hartslaganalyse van een activiteit wanneer er een slechte verbinding is tussen de hartslagmeter en het apparaat. Als dit gebeurt, kun je proberen om het apparaat tijdens activiteiten op een andere plek te dragen. In sommige gevallen is dit lastig, als de sensor bijvoorbeeld van een hartslagmeter is en de telefoon in je binnenzak zit. Probeer in dat geval de telefoon naar een broekzak aan de voor- of zijkant te verplaatsen om de signaalsterkte te verbeteren. Een andere manier om de signaalsterkte te verbeteren, is om een hoes te gebruiken die de telefoon van de huid afhoudt.

Wat gebeurt er wanneer ik een segment een ster geef?

Het zal in het gedeelte 'Segmenten met ster' binnen jouw profiel verschijnen. Als je een Premiumlid bent en de geluidsmeldingen ingeschakeld hebt, zul je real-time geluidsmeldingen te horen krijgen aan het begin, halverwege en aan het einde van de segmenten die je een ster hebt gegeven, terwijl je deze segmenten te voet of op de fiets aflegt.