Beleidswijzigingen, juni 2023

Vanaf 30 juni 2023 gaan onze bijgewerkte Servicevoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen voor aanvaardbaar gebruik van kracht. Wij streven ernaar je hierover duidelijk te informeren over wat je deelt via Strava, hoe je het platform kunt gebruiken en waar je controle over hebt. Hieronder vind je een overzicht van de wijzigingen en veelgestelde vragen.

Wat is/wordt er gewijzigd?

In voorgaande jaren hebben jullie benadrukt dat het lezen van dit beleid veel tijd in beslag kan nemen en dat extra uitleg welkom is. Die feedback hebben we ter harte genomen. We willen jullie een heldere, overkoepelende uitleg geven over wat er is gewijzigd. Dit zijn de belangrijkste punten:

  • Meer duidelijkheid en transparantie. We hebben ons Privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe we persoonsgegevens verzamelen, verwerken en delen, waaronder gegevens die communityfeatures ondersteunen, zoals heatmaps, bezienswaardigheden en Metro.
  • Meer privacy voor minderjarigen. We hebben standaardinstellingen voor aanvullende privacy en bescherming toegevoegd voor gebruikers jonger dan 18 jaar. Hun profiel en locatie-informatie is nu bijvoorbeeld standaard verborgen.
  • Meer controle over wat je deelt met adverteerders. We hebben je informatie nooit verkocht voor monetaire waarde en dat doen we nog steeds niet. Aanvullend kun je nu beheren of je gegevens gedeeld mogen worden met derden die gerichte advertenties voor Strava op andere platformen aanbieden.
  • Gebruiksvriendelijkere servicevoorwaarden. We hebben duidelijker gemaakt welke inhoud en welk gedrag toegestaan is op ons platform en wat. Bekijk onze nieuwe Richtlijnen voor aanvaardbaar gebruik voor meer informatie over hoe we jouw veiligheid en ervaring op Strava beschermen.

Wanneer gaan de wijzigingen van kracht?

Het gewijzigde beleid gaat op 30 juni 2023 van kracht. Na die datum moeten gebruikers de wijzigingen accepteren voordat ze van onze services gebruik kunnen maken.

Waarom moet ik het beleid accepteren voordat ik Strava kan gebruiken?

Deze beleidswijzigingen beïnvloeden je wettelijke rechten en zijn bindend als je na 30 juni 2023 onze services blijft gebruiken. Dit willen we duidelijk communiceren en we willen het laagdrempelig voor je maken om deze wijzigingen te controleren en accepteren.

Kan ik voorgaande versies nog bekijken?

Zeker! Die vind je onderaan elke beleidswijziging. Of bekijk hier direct de voorgaande versies van dede Servicevoorwaarden en het Privacybeleid.

Waarom geldt de aanvullende privacybescherming alleen voor minderjarigen en niet voor iedereen?

Een van onze kernovertuigingen is dat mensen elkaar motiveren en dat het deelnemen aan een grotere community je helpt om te ontdekken, inspireren en motiveren. Zij die deze ervaring willen, kunnen hun gedetailleerde profiel en activiteitsdetails openbaar delen. Maar er zijn ook gebruikers die bepaalde of alle elementen van hun activiteiten privé willen houden.

 

Wij vinden dat minderjarigen potentieel kwetsbaar zijn en extra aandacht en bescherming nodig hebben. Als iemand jonger dan 18 jaar begint met Strava, stellen wij standaard aanvullende privacybescherming in, zodat hun belangen zo goed mogelijk worden behartigd.

 

Ongeacht de gewenste ervaring heeft iedereen toegang tot de privacyinstellingen en informatie over de werking van deze instellingen waarmee je je ervaring kunt aanpassen. Ga naar ons privacycentrum en neem je tijd om te controleren of jouw instellingen overeenkomen met jouw gewenste ervaring. Bij vragen kun je altijd contact opnemen met ons Support-team.

 

Wat wordt er bedoeld met 'we hebben je informatie nooit verkocht voor monetaire waarde'?

Voor alle duidelijkheid: We hebben je persoonsgegevens nooit verkocht en dat doen we nog steeds niet - in ieder geval niet in de traditionele zin van het woord. Enkele wetten in de Verenigde Staten, zoals de California Consumer Privacy Act (CCPA), definiëren 'verkoop' zo breed dat dit potentieel ook niet-monetaire transacties kan omvatten. Dat geldt bijvoorbeeld voor het gebruik van cookies van derden voor gericht adverteren. Strava gebruikt cookies van derden voor statistieken en ter ondersteuning van gerichte advertenties, zoals ook in ons cookiebeleid staat vermeld. Het plaatsen van niet-essentiële cookies vindt pas plaats nadat de gebruiker hiertoe toestemming geeft (opt-in). Hierom hebben wij ons privacybeleid verduidelijkt en dit nieuwe wettelijke landschap beter verwoord.

 

Kun je me meer vertellen over gerichte advertenties?

Zoals in ons privacybeleid staat vermeld, mogen we je persoonsgegevens gebruiken om je gerichte advertenties voor Strava te sturen als je niet-essentiële cookies accepteert via onze cookiebanner. Als je die cookies accepteert, zie je mogelijk Strava-advertenties op andere websites of sociale media.

 

Klik hier als je je cookievoorkeuren wilt wijzigen. Je kunt ook uitschakelen dat je persoonsgegevens worden gedeeld voor gerichte advertenties door in de footer van de Strava-website op 'Deel mijn persoonlijke gegevens niet' te klikken of door in de app bij privacybeheer op het linkje 'Persoonlijke gegevens delen' te tikken en de instructies te volgen.

 

Kun je me meer vertellen over communityfeatures als heatmaps, bezienswaardigheden en Metro?

Als gebruikers hun geaggregeerde en geanonimiseerde gegevens laten bijdragen aan communityfeatures, dan ondersteunen ze een unieke dataset waarmee stedenbouwkundigen betere infrastructuur kunnen ontwerpen voor voetgangers en fietsers. Ook maakt dit het makkelijker voor anderen om routes te plannen met de kennis van de community.

 

Deze geaggregeerde datasets bevatten geen adressen die zijn verborgen met de instellingen voor kaartzichtbaarheid, activiteiten waarvan de zichtbaarheid is ingesteld op ‘Alleen jij’ of gegevens van gebruikers die het bijdragen van gegevens hebben uitgeschakeld. Heatmap en Metro geven nooit gebruikersnamen, huisadressen of andere persoonsgegevens weer.

Wat gebeurt er als ik niet instem met deze wijzigingen?

Als je niet instemt met onze Servicevoorwaarden of ons Privacybeleid, raden we je aan het gebruik van Strava te stoppen en je account te verwijderen. Als je je account verwijdert, is dit onmiddellijk en permanent. Mocht je je gegevens willen exporteren, doe dit dan vóór het verwijderen. Daar lees je hier meer over.

 

Waarom ontvang ik deze e-mail?

Alle leden van Strava ontvangen mails waarin we belangrijke wijzigingen aan onze Servicevoorwaarden en ons Privacybeleid communiceren, omdat ze van invloed zijn op je wettelijke rechten. Deze mails zijn transactioneel en je kunt je er niet voor afmelden.


We hebben je huidige e-mailvoorkeuren voor communicatie (zoals de nieuwsbrief, enquêtes, enz.) niet aangepast. Als je deze voorkeuren wilt controleren, bekijk je de pagina E-mailnotificaties in je instellingen.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 141 van 181

Opmerkingen

0 opmerkingen

Artikel is gesloten voor opmerkingen.