Privacyinstellingen in de mobiele app

De Strava-app biedt verschillende opties om je privacy te beheren. Je kunt extra privacyinstellingen op de Strava-website vinden.

Verbeterde privacy

Als 'Verbeterde privacy' is ingeschakeld

  • Je naam wordt anoniem gemaakt (voornaam, initiaal van achternaam) voor alle afgemelde sporters
  • Sporters moeten je goedkeuring vragen voordat ze je kunnen volgen
  • Activiteiten op je profielpagina worden verborgen voor mensen die jou niet volgen
  • Je lijst van volgers en mensen die jij volgt, wordt verborgen voor mensen die jou niet volgen
  • Het tabblad KOM's/QOM's/CR's wordt verborgen voor mensen die jou niet volgen
  • Foto's van activiteiten en profielpagina's zijn niet zichtbaar voor mensen die jou niet volgen
  • Clubs op je profielpagina worden verborgen voor mensen die jou niet volgen
  • Activiteiten in openbare feeds en feeds van clubs op uitnodiging zijn verborgen voor mensen die jou niet volgen
  • Sportuitrusting en tijd van activiteit worden verborgen voor mensen die jou niet volgen
  • Voorkomt dat sporters die jou niet volgen, gpx-bestanden exporteren of routes op basis van je activiteiten maken

Als 'Verbeterde privacy' is uitgeschakeld

  • Iedereen kan je volledige naam zien
  • Aangemelde Strava-sporters kunnen je volgen
  • Iedereen kan je foto's zien
  • Aangemelde Strava-sporters kunnen je activiteiten vanaf je Strava-profiel zien en downloaden

Houd er rekening mee dat je activiteiten, tenzij je ze als 'privé' hebt gemarkeerd, nog steeds zichtbaar zijn in openbare locaties, zoals Flyby, groepsactiviteiten, klassementen voor segmenten, openbare clubs en Challenges.In clubs op uitnodiging zijn je activiteiten die zijn gekoppeld aan de klassementen, alleen zichtbaar voor andere clubleden. Je profiel kan nog steeds worden gevonden met de zoekfunctie voor sporters, maar er is alleen bepaalde informatie op je profielpagina zichtbaar.

Standaard privé

Je nieuwe activiteiten zijn niet zichtbaar voor andere sporters of in klassementen. Deze instelling heeft geen invloed op eerdere activiteiten en je kunt afzonderlijke activiteiten openbaar maken wanneer je wilt.

Verbeterde privacy voor groepsactiviteiten

Alleen je volgers en de sporters die jij volgt, kunnen zien dat je aan een groepsactiviteit hebt meegedaan.

Als 'Verbeterde privacy voor groepsactiviteiten' is ingeschakeld

  • Sporters met wie je een groep vormt, worden op je activiteitenpagina's verborgen voor mensen die jou niet volgen.
  • Jij wordt in groepsactiviteiten van andere sporters verborgen voor mensen die jou niet volgen.
  • Je kunt nog steeds sporters in andere groepen zien, zoals mensen die jou niet volgen. Als je hen wilt verwijderen, gebruik dan de knop 'Sporter verwijderen'.

Verbergen in klassementen

Als de instelling 'Verbergen in klassementen' is ingeschakeld, zijn je nieuwe activiteiten niet te zien in openbare klassementen voor segmenten en Challenges. Deze instelling heeft geen invloed op eerdere activiteiten en je kunt de instelling voor afzonderlijke activiteiten selecteren wanneer je wilt. Net als bij een privéactiviteit worden de segmentpogingen van je activiteit getoond in het 'Mijn resultaten'-klassement, maar niet in het 'Aller tijden'-klassement of andere klassementen.

Verbergen in Flyby's

Flyby is een tool van Strava Labs waarmee je je activiteit kunt terugspelen, evenals activiteiten bij jou in de buurt, op een kaart of in een tijdlijn. Als je niet wilt dat andere sporters je activiteiten in Flyby's zien, kun je je volledig afmelden voor deze functie.

Afmelden voor Strava Metro en Heatmap

Metro en Heatmap gebruiken geanonimiseerde openbare gegevens om belangengroepen en stedenbouwkundigen te helpen de fiets- en voetgangersinfrastructuur te verbeteren. Ook is het hierdoor mogelijk de beste locaties voor activiteiten te vinden. Privéactiviteiten en privacyzones worden nooit opgenomen in deze gegevens.

  • Als je wijzigingen in een van de volgende delen aanbrengt nadat een Heatmap is gepubliceerd, worden deze wijzigingen pas zichtbaar na de volgende update van de basiskaart.

Privéactiviteiten

Je kunt afzonderlijke activiteiten privé maken door de activiteit te bewerken en 'Privéactiviteit' in te schakelen. Deze activiteiten zijn niet zichtbaar voor andere mensen en in klassementen en andere openbare erkenningsfuncties.

Sporters blokkeren

Je kunt een Strava-sporter blokkeren op het profiel van de sporter die je wilt blokkeren.

  • Klik op het tandwielicoontje op de Strava-website en selecteer 'Sporter blokkeren'.
  • Tik in de mobiele app rechtsboven op het ovaal en selecteer 'Blokkeren'. 

Als je een sporter blokkeert:

  • Wordt deze van je lijst van volgers verwijderd.
  • Word jij van zijn/haar lijst van volgers en activiteitenfeed verwijderd.
  • Voorkomt dat hij/zij jou opnieuw kan volgen, bepaalde profielinformatie kan zien en je activiteit kan bekijken.
  • Iemand die jij hebt geblokkeerd, kan je activiteit in openbare locaties zien, zoals segmentklassementen, clubfeeds en segmentverkenner. Maar de geblokkeerde sporter kan niet je activiteit of profielpagina zien als deze op je vermelding klikt.

Andere opties op Strava.com

Trainingslog verbergen

In het trainingslog worden al je trainingen verzameld. Deze worden gevisualiseerd om je voortgang weer te geven en belangrijke statistieken te markeren. Je kunt je trainingslog openbaar of volledig privé maken vanaf je instellingenpagina op Strava of vanaf de pagina Trainingslog. Als 'Verbeterde privacy' is ingeschakeld, moet een sporter je volgen om je openbare trainingslog te kunnen zien.

Privacyzones

Het deel van je activiteit dat in je privacyzone start of eindigt, wordt verborgen voor andere Strava-sporters die je activiteit bekijken.

  • Als je midden in een activiteit in een privacyzone stopt, wordt dit deel niet verborgen.
  • Als een vriend een activiteit in jouw privacyzone start, wordt het deel dat in je zone begint  niet verborgen in zijn of haar activiteit.
  • Je verschijnt in geen enkel segmentklassement dat begint/eindigt in je privacyzone en je kunt geen KOM's/CR's op die segmenten behouden of verdienen. Als je een privacyzone verwijdert, worden je segmentmatches hersteld, evenals de segmenten die aan KOM's/CR's zijn gekoppeld.
  • Je privacyzone wordt gerespecteerd wanneer je op Facebook deelt.
Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 934 van 1180
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

0 opmerkingen

Artikel is gesloten voor opmerkingen.