Een sporter ontvolgen

Als je een andere Strava-sporter ontvolgt, zie je hun activiteiten, voortgang, gemaakte routes of andere acties niet meer in je activiteitenfeed. Ook kan het zijn dat je gedeeltes van hun profiel en activiteiten niet meer kunt zien en, afhankelijk van hun privacyinstellingen, of ze onderdeel waren van een groepsactiviteit.

Je kunt een Strava-sporter ontvolgen vanuit je lijst met volgers of vanuit de profielpagina van de sporter die je wilt ontvolgen.

• Via het web:
    • Selecteer op je profielpagina het tabblad Volgen. Zet de muisaanwijzer op de knop Volgen naast de sporter die je niet meer wilt volgen, dan zie je de oranje knop Niet meer volgen.
    • Zet op de profielpagina van de sporter die je wilt ontvolgen, je muis op de knop Volgen onder de locatie van de sporter. De oranje knop Niet meer volgen wordt dan weergegeven.
  • In de mobiele app
    • Tik op je profielpagina op je volgersaantal. Tik op Volgend naast de sporter die je wilt ontvolgen. De optie Ontvolgen wordt dan onderin beeld weergegeven.
    • Tik op de profielpagina van de sporter die je niet meer wilt volgen, op de knop Volgend naast hun volgersaantal om de optie tot ontvolgen weer te geven.

Een volger verwijderen

Als je een bestaande volger verwijdert, worden jouw activiteiten, challenges, aangemaakte routes en andere acties niet meer in hun activiteitenfeed weergegeven. Ook kunnen ze andere delen van je account niet meer zien die normaal alleen zichtbaar zijn voor je volgers. Het verwijderen van een volger zorgt er niet voor dat de sporter je niet meer kan volgen of je opnieuw een volgverzoek kan sturen.

• Selecteer het tabblad Volgend op je profielpagina. Selecteer vervolgens Volgen mij in het dropdownmenu.
  • Klik op het tandwieltje naast een volger die je wilt verwijderen en klik vervolgens op Volger verwijderen.
  • Bevestig daarna dat je de volger wilt verwijderen.

Een sporter blokkeren

Als je een sporter blokkeert:

• Wordt deze van je lijst volgers verwijderd.
  • Word jij van zijn/haar lijst volgers en activiteitenfeed verwijderd.
  • Kan deze je niet meer volgen en heeft deze geen toegang meer tot je pagina met activiteitsdetails.
  • Worden al je profielgegevens verborgen, behalve je profielfoto, biografie, activiteitsaantallen van de afgelopen 4 weken, activiteitendiagram en aantal volgers/volgend.
  • Iemand die jij hebt geblokkeerd, kan je activiteit (samenvatting) in openbare locaties zien, zoals segmentklassementen, clubfeeds en segmentverkenner. Maar de geblokkeerde sporter kan je activiteit niet zien als deze op de vermelding klikt.
  • Als je een volger verwijdert of blokkeert, ontvangt diegene daar geen melding van.

Je kunt een Strava-sporter blokkeren vanuit de lijst 'Volgend' of vanuit de profielpagina van de sporter die je wilt ontvolgen.

• Klik op de website op het tandwieltje en selecteer Sporter blokkeren.
  • Tik in de mobiele app op de drie puntjes in de rechterbovenhoek en selecteer Deze sporter blokkeren.