Routes op het web

Routes maken

Met een betaald Strava-lidmaatschap maak je nieuwe routes via de knop Nieuwe route creëren linksbovenin de pagina Mijn routes. Gebruik de instellingen links om jouw voorkeuren in te stellen, zoals overwegend verharde of onverharde wegen.

• Kies tussen rennen, fietsen of wandelen om je route te optimaliseren.
  • Selecteer of de route de meest populaire wegen of de snelste route moet volgen, of je zoveel of zo min mogelijk hoogtemeters wilt, en op welk wegdek je het liefste sport.
  • Via de wereldwijde heatmap of de segmenten langs je route ontdek je eenvoudig nieuwe routes die populair zijn binnen de Strava-gemeenschap.

Tijdens het maken van je route klik je op de kaart om routepunten te selecteren of gebruik je de zoekbalk bovenaan de pagina om naar een locatie, bezienswaardigheid of adres te zoeken die in de route moet worden opgenomen. De map springt dan naar het routepunt voor die locatie, zodat jij die aan je route kunt toevoegen.

Elke Strava-sporter kan een route op basis van hun activiteiten of die van anderen aanmaken. Sporters met een betaald Strava-lidmaatschap kunnen die routes bovendien nog bewerken. Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor de activiteiten van een andere sporter, afhankelijk van zijn privacyinstellingen. Er zijn verschillende manieren om een route op basis van een activiteit te maken:

• Ga naar de Strava-website en open de activiteit op basis waarvan je een route wilt aanmaken.
    • Klik op het meer-icoontje (beletselteken) aan de linkerkant. Selecteer Route creëren.
    • Gebruik de optie Route creëren rechtsbovenin de map.
  • Beweeg over de activiteit in je activiteitenfeed om de knop Deze route uitproberen weer te geven.

Als je hierop klikt, word je omgeleid naar de Routebouwer van Strava, waar Strava de route maakt op basis van de activiteitsgegevens.

Voordat je de route opslaat, kun je deze nog als privé aanmerken. Privéroutes zijn alleen zichtbaar voor jou. Je maakt een privéroute zichtbaar voor anderen door de route te bewerken en op Opslaan te klikken, vervolgens het schuifje naar Openbaar te zetten en op Opslaan naar Mijn Routes te klikken.

Lees hier meer over het gebruiken van routes.

Routes beheren

Beweeg over het tabblad Dashboard en selecteer Mijn Routes om de routes te openen die je hebt gemaakt en bewaard.

• Je kunt routes van andere sporters een ster geven, zodat ze worden opgeslagen op je routepagina.
  • Als je een route wilt bewerken of verwijderen, klik je op het gereedschapsicoontje onder de routester en selecteer je de juiste optie in het dropdownmenu.

Geschatte beweegtijd voor een Strava-route

Je geschatte beweegtijd voor een route wordt berekend op basis van je gemiddelde snelheid of tempo over vier weken. In je profiel zie je je gemiddelde afstand per week en je gemiddelde tijd per week op basis van je afgelopen vier activiteitsweken. We nemen dat gemiddelde om je beweegtijd voor de route te berekenen. Als je de route deelt, wordt de geschatte beweegtijd aangepast gebaseerd op de profielstatistieken van degene met wie je deelt.

Routes verbeteren

De onderliggende mapgegevens voor routes worden geleverd door OpenStreetMap. Ondervind je problemen met de routemap? Meld je problemen dan direct bij OpenStreetMap: https://www.openstreetmap.org/

Veelgestelde vragen

Waarom is de map leeg als ik een nieuwe route maak?

Als je een oudere versie van bepaalde browsers gebruikt, kan het zijn dat de map niet goed wordt geladen en leeg wordt weergegeven. Wij raden je aan om de browser bij te werken naar de nieuwste versie of een andere browser te gebruiken.