Een GPX-route downloaden vanuit de activiteiten van andere sporters (Summit)

Strava biedt Summit-sporters de mogelijkheid om de routegegevens van de activiteit van een andere Strava-sporter te downloaden of te exporteren. Je kunt deze gegevens daarna downloaden naar een Garmin Edge-apparaat om de kaart en de trajectfuncties te gebruiken.

Op elke activiteitenpagina zie je de knop om de GPX-route te downloaden, rechtsboven de kaart van de activiteit (hieronder gemarkeerd). Klik op deze knop om het GPX-bestand naar je computer te downloaden.

• Sluit je Garmin-apparaat aan op je computer.
  • Ga naar het Garmin-station op je computer en zoek de map 'Garmin'. In de map moet de submap 'NewFiles' (nieuwe bestanden) of 'GPX' zitten.
  • Zet het gedownloade GPX-bestand in deze map en ontkoppel je Garmin daarna op een veilige manier, zoals je met een USB-apparaat doet. (De methode waarmee je het gedownloade GPX-bestand op je Garmin-apparaat plaatst, is afhankelijk van je computerconfiguratie, maar in het algemeen werkt je Garmin hetzelfde als andere USB-stations.)
  • Als je nu je Garmin-apparaat aanzet, vind je de route in het trajectenmenu. Op Garmin 500-apparaten moet voor de trajectenfunctie een tcx-bestand worden gedownload naar het apparaat.

GPX-bestanden zijn gekoppeld aan de privacyinstellingen van een sporter. Daarom worden tijdens de download alle prestatiegegevens en respectievelijke privacyzones verwijderd uit activiteiten die kunnen worden geëxporteerd, behalve voor je eigen bestand. Als de privacyinstelling van een activiteit 'Alleen jij' is, kan alleen de sporter die de activiteit beheert, het GPX-bestand exporteren. Als het profiel van een sporter alleen zichtbaar is voor 'Volgers' en jij volgt die sporter niet, kun je de activiteiten niet downloaden.

Ga hier naartoe voor instructies voor het exporteren van GPX-bestanden van je eigen activiteiten die tijdsgegevens bevatten.