Privacyinstellingen

Strava biedt verschillende functies waarmee je je privacy kunt beheren. De meeste privacyinstellingen zijn te vinden op je pagina 'Instellingen', maar sommige zijn specifiek voor bepaalde activiteiten of sporters.

Verbeterde privacy-modus

Als je 'Verbeterde privacy' inschakelt, kun je beheren wie je kan volgen en wie bepaalde details over je activiteiten kan zien. Houd er rekening mee dat als je 'Verbeterde privacy' inschakelt, je wordt aangemeld voor andere privacyinstellingen hieronder, waardoor je de meest beperkende privacyinstelling krijgt. Je kunt deze instellingen updaten op basis van functies die je wilt gebruiken. Meer informatie

Privéactiviteiten en privéuploads

Je kunt een activiteit standaard of op afzonderlijke basis volledig privé maken op Strava. Je bent dan de enige persoon die deze aciviteit op Strava kan zien. Meer informatie

Verbergen in Flyby's

Flyby is een tool van Strava Labs waarmee je je activiteit kunt terugspelen, evenals activiteiten bij jou in de buurt, op een kaart of in een tijdlijn. Als je niet wilt dat andere sporters je activiteiten in Flyby's zien, kun je je volledig afmelden voor deze functie.

Verbergen in segment- en Challengeklassementen

Je nieuwe activiteiten worden niet getoond in openbare segment- en Challengeklassementen. Deze instelling heeft geen invloed op eerdere activiteiten en je kunt de instelling voor afzonderlijke activiteiten wijzigen wanneer je wilt. Net als bij een privéactiviteit worden de segmentpogingen van je activiteit getoond in het 'Mijn resultaten'-klassement, maar niet in het 'Aller tijden'-klassement of andere klassementen.

Verbeterde privacy voor groepsactiviteiten

Alleen je volgers en de sporters die jij volgt, kunnen zien dat je aan een groepsactiviteit hebt meegedaan. Meer informatie

Delen van trainingslog

In het trainingslog worden al je trainingen verzameld. Deze worden gevisualiseerd om je voortgang weer te geven en belangrijke statistieken te markeren. Je kunt je trainingslog openbaar of volledig privé maken vanaf je instellingenpagina op Strava of vanaf de pagina Trainingslog. Als 'Verbeterde privacy' is ingeschakeld, moet een sporter je volgen om je openbare trainingslog te kunnen zien.

Afmelden voor Strava Metro en Heatmap

Je kunt je afmelden voor het bijdragen van geanonimiseerde openbare activiteitsgegevens aan Strava Metro en Heatmap door het vinkje te verwijderen uit het vakje in dit gedeelte. Lees hier meer over de voordelen van deze bijdragen.

Privacyzones

Een privacyzone verbergt het deel van je activiteit dat start of eindigt in je zone voor alle sporters. Houd er rekening mee dat jij de gegevens in je eigen privacyzone kunt zien, maar andere sporters dat niet kunnen. Meer informatie

Volgers beheren en sporters blokkeren

Vanaf het betreffende tabblad op je profielpagina kun je je huidige volgers eenvoudig beheren. Meer informatie