Een Strava-account verwijderen

Met ingang van 25 mei 2018 hebben Strava-gebruikers de optie om hun accounts te verwijderen, waardoor al hun persoonlijke gegevens en informatie definitief en onomkeerbaar uit ons systeem worden verwijderd.

Je Strava-account verwijderen

Als je deze instructies volgt, worden je account en je gegevens definitief verwijderd en kan ons team het account niet herstellen.

1. Als je je Summit-abonnement wilt opzeggen, ga dan hier naartoe.
  2. Meld je aan bij het account op Strava.com dat je wilt verwijderen.
    1. Als je geen toegang hebt tot het Strava-account dat je wilt verwijderen, moet je je wachtwoord resetten.
  3. Plaats de muisaanwijzer op je profielfoto rechtsboven op de Strava-pagina. Selecteer 'Instellingen' en daarna het tabblad Mijn account vanuit het menu aan de linkerkant.
  4. Selecteer de optie 'Aan de slag' onder 'Je account downloaden of verwijderen'.
  5. Je kunt je gegevensarchief aanvragen op de volgende pagina. Meer informatie over je gegevens bulksgewijs exporteren.
  6. Vink het vakje aan om te bevestigen dat je je gegevens al hebt gedownload of deze niet wilt downloaden.
  7. Selecteer 'Verwijdering van account aanvragen'. Je ontvangt een bevestingsmail om de verwijdering te voltooien. Daarom is het belangrijk dat je toegang hebt tot het e-mailadres van je Strava-profiel.
    1. Als je je e-mailadres wilt wijzigen, ga dan hier naartoe.
    2. Als je je hebt geregistreerd via Facebook, is het e-mailadres hetzelfde als het adres van je Facebook-account.

Als je per ongeluk twee aparte accounts op Strava hebt gemaakt, kun je het account verwijderen dat je wilt sluiten. Het andere account blijft dan actief. Als je hulp nodig hebt om gegevens samen te voegen of over te zetten voordat je een dubbel account verwijdert, ga dan hier naartoe.

Segmenten en routes

Privé-segmenten en -routes worden samen met je account verwijderd, maar Strava behoudt de doorlopende licentie voor je openbare segmenten en routes. Als je openbare segmenten en routes hebt gemaakt, blijven die op het Strava-platform behouden, inclusief de titel, zelfs als je je account hebt verwijderd.

• Zoals altijd raden we je aan om geen persoonlijk identificeerbare informatie in je titels op te nemen.
  • Je oorspronkelijke activiteit en gps-gegevens zijn niet meer gekoppeld aan het segment en je activiteiten zijn niet meer zichtbaar in de segmentklassementen.
    • Als je toch een openbaar segment of openbare route uit Strava wilt verwijderen, kun je het segment en de route verwijderen voordat je je account verwijdert. Je kunt een openbaar segment niet privé maken.

Clubs

Je naam en alles wat je hebt gepost, worden verwijderd uit Strava-clubs nadat je je account hebt verwijderd. Clubs die je hebt gemaakt, blijven echter behouden op Strava.

• De titel, omslagfoto en beschrijving van de club blijven ongewijzigd.
  • Je status als clubeigenaar wordt niet automatisch overgedragen naar een ander clublid wanneer je je account verwijdert.
  • We raden je aan de eigenaarstatus van de club over te dragen voordat je je account verwijdert, anders heeft de club geen eigenaar meer. Je kunt hier meer informatie lezen.
    • Clubs zonder eigenaar kunnen niet worden verwijderd en kunnen geen nieuwe beheerders toevoegen.
    • Clubs zonder eigenaar of beheerders kunnen geen nieuwe evenementen maken of verzoeken goedkeuren om lid te worden van clubs op uitnodiging.