Je Strava-account verwijderen

Sinds 25 mei 2018 biedt Strava je de optie om je account te verwijderen en daarbij alle persoonsgegevens en informatie permanent en onherroepelijk uit ons systeem te wissen.

Hoe verwijder ik mijn account?

Als je onderstaande stappen volgt, worden je account en gegevens permanent verwijderd. Ons team kan dit niet ongedaan maken.

  1. Als je je lidmaatschap wilt annuleren, volg je deze stappen.
  2. Via de Strava-website:
    1. Log op Strava in met het account dat je wilt verwijderen. Heb je geen toegang tot het Strava-account dat je wilt verwijderen? Geef dan aan dat je je wachtwoord bent vergeten.
    2. Beweeg met je muis over je profielfoto in de rechterbovenhoek op de Strava-website. Ga naar Instellingen en vervolgens naar het tabblad Mijn account in het linkermenu.
    3. Klik op Aan de slag onder 'Download of verwijder je account'.
  3. Via de Strava-app:
    1. Open de instellingen via het tandwielicoontje rechtsbovenin op de tabbladen Home, Groepen of Jij.
    2. Voor iOS selecteer je Help > Verwijder je account. Voor Android selecteer je direct Verwijder je account.
    3. Je wordt dan gevraagd om in te loggen bij je account.
  4. Op elk platform kun je vervolgens je volledige gegevens opvragen. Lees meer over het in bulk exporteren van je gegevens.
  5. Vink het vakje aan om te bevestigen dat je je gegevens al hebt gedownload of deze niet wilt downloaden.
  6. Selecteer 'Verwijdering van account aanvragen'. Je ontvangt een bevestingsmail om de verwijdering te voltooien. Daarom is het belangrijk dat je toegang hebt tot het e-mailadres van je Strava-profiel.
    1. Als je je e-mailadres wilt wijzigen, volg je deze stappen.
    2. Als je je hebt geregistreerd via Facebook, is het e-mailadres hetzelfde als het adres van je Facebook-account.

Als je per ongeluk twee afzonderlijke accounts op Strava hebt aangemaakt, kun je het account verwijderen dat je niet meer wilt gebruiken en houd je het andere actief. Volg deze stappen als je hulp nodig hebt bij het samenvoegen of overzetten van gegevens voordat je een dubbel account verwijdert.

Segmenten en routes

Behalve je account worden ook je privésegmenten en -routes verwijderd. Strava behoudt echter een onbeperkte licentie op je openbare segmenten en routes. Elk openbaar segment en elke openbare route die je hebt gemaakt, waaronder de titel, blijven bestaan op het Strava-platform, ook al verwijder je je account.

  • Zoals altijd raden we je aan om geen persoonlijk identificeerbare informatie in je titels op te nemen.
  • Je oorspronkelijke activiteits- en gps-gegevens worden niet meer aan het segment gekoppeld en je activiteiten worden niet meer weergegeven in de klassementen.
    • Als je ondanks bovenstaande een openbaar segment of route van Strava wilt verwijderen, kun je het segment en de route verwijderen voordat je je account verwijdert. Je kunt een openbaar segment echter niet wijzigen in een privésegment.

Clubs

Je naam en alles dat je hebt geplaatst, wordt uit Strava Clubs verwijderd, nadat je je account hebt verwijderd. Elke Club die je zelf hebt aangemaakt, blijft bestaan op Strava.

  • De titel, omslagfoto en beschrijving van de club blijven ongewijzigd.
  • Je status als clubeigenaar wordt niet automatisch overgedragen naar een ander clublid wanneer je je account verwijdert.
  • Wij raden je aan het eigenaarschap van de Club over te dragen voordat je je account verwijdert. Doe je dat niet, dan gaat de Club verder zonder eigenaar.Lees meer informatie.
    • Clubs zonder eigenaar kunnen niet worden verwijderd en kunnen geen nieuwe beheerders toevoegen.
    • In Clubs zonder eigenaar of beheerders kunnen geen nieuwe evenementen worden aangemaakt of deelnameverzoeken van sporters aan niet-openbare Clubs worden goedgekeurd.
Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 79 van 299

Opmerkingen

0 opmerkingen

Artikel is gesloten voor opmerkingen.