Privacyinstellingen voor activiteiten

Activiteiten die zijn ingesteld op 'Volgers' en 'Alleen jij', komen niet in aanmerking voor segmentklassementen en mogelijk niet voor sommige challenges.

• Je activiteit moet zijn ingesteld op 'Iedereen' om in een openbaar segmentklassement te worden getoond. Zie hieronder hoe je de privacyinstellingen kunt beheren.
  • Ongeacht de privacyinstelling van je activiteit, je kunt altijd je eigen segmenttijden op de activiteitenpagina zien. Je kunt filteren op 'Mijn resultaten' voor een volledige geschiedenis van je tijden voor dat segment.
  • Voor sommige challenges moet je je activiteiten instellen op 'Iedereen'. Vergeet niet de officiële challenge-regels op de challenge-pagina door te nemen. Zie hieronder hoe je je privacyinstellingen kunt beheren.

Wat is de pagina met activiteitsdetails?

De pagina met activiteitsdetails bevat uitgebreide gegevens over je activiteit op het web of in de mobiele app. Hieronder vallen onder meer: de datum en tijd van je activiteit, statistieken, biometrische gegevens, analysegrafieken, kaart, segmentmatches, prestaties, tijden en hoogteverschil.

Waar vind ik de privacyinstellingen?

• Je standaardvoorkeur wijzigen
    • De standaardinstelling 'Activiteiten' zorgt ervoor dat alle toekomstige uploads op basis hiervan worden geüpload. Deze instelling wijzigt niet de privacyinstelling voor eerdere activiteiten.
    • Op het web: Ga naar de pagina 'Instellingen' door de muisaanwijzer rechtsboven op je profielfoto te plaatsen en 'Instellingen' te selecteren.
      • Klik op het tabblad 'Privacyinstellingen' aan de linkerkant van de pagina.
      • Selecteer 'Iedereen', 'Volgers' of 'Alleen jij' onder 'Activiteiten'.
    • In Android: Selecteer 'Instellingen' in het navigatiemenu en selecteer 'Privacyinstellingen' op de volgende pagina.
      • Selecteer 'Activiteiten' en kies tussen 'Iedereen', 'Alleen jij' of 'Volgers'.
    • In iOS: Selecteer het gereedschapsicoontje rechtsboven op je profielpagina om het 'Instellingen'-menu te openen en selecteer daarna 'Privacyinstellingen'.
      • Selecteer 'Activiteiten' en kies tussen 'Iedereen', 'Alleen jij' of 'Volgers'.
  • Afzonderlijke activiteiten aanpassen
    • De privacyinstellingen voor een afzonderlijke activiteit zijn ook beschikbaar op de uploadpagina op mobiel en het web.
    • Op het web: Ga naar de activiteit en selecteer 'Bewerken' (potlood-icoontje). Selecteer 'Privacyinstellingen' en kies tussen 'Iedereen', 'Alleen jij' of 'Volgers'.
    • In de mobiele app: Ga naar de activiteit en selecteer 'Bewerken'. Tik op 'Privacyinstellingen' en kies tussen 'Iedereen', 'Alleen jij' of 'Volgers'.

Wat zijn jouw instellingen?

Met je privacyinstellingen voor activiteiten kun je toegang tot je pagina met activiteitsdetails geven aan iedereen, volgers of alleen jezelf. Je kunt een standaardvoorkeur instellen, zodat je activiteiten automatisch met deze selectie worden geüpload en/of jij de zichtbaarheid van afzonderlijke activiteiten (wie dit kan zien) kunt wijzigen.

• Als je 'Iedereen' selecteert:
    • Alle Strava-sporters:
      • Hebben volledige toegang tot deze pagina. De foto's en sportspullen van je activiteit zijn zichtbaar voor niet-volgers als je profielinstelling 'Iedereen' is. Stel je profiel in op 'Volgers' als je je foto's en sportspullen wilt verbergen voor niet-volgers.
      • De activiteit wordt getoond in segment- en challenge-klassementen. Andere gebruikers kunnen vanuit deze klassementen naar je pagina met activiteitsdetails en je profielpagina gaan.
    • Iedereen op het web:
      • Kan een uitgelogde versie van je activiteitenpagina zien. Deze bevat: afstand van je activiteit, hoogteverschil, beweegtijd, tempo/snelheid, calorieën, 'Vergelijkbare poging', foto's (tenzij je profiel is ingesteld op 'Volgers'), kaart, hoogteverschil, beste prestaties, tussentijden, populaire segmentmatches, tijd van je poging, kudo's en reacties.
  • Als je 'Volgers' selecteert:
    • Volgers:
      • Hebben volledige toegang tot deze pagina. Ze kunnen onder meer je starttijd, foto's en sportspullen bekijken.
      • De activiteit wordt niet openbaar getoond in segmenten en challenges met een klassement. Jij en je volgers kunnen wel segmentmatches en je overeenkomende tijden op je pagina met activiteitsdetails zien.
    • Niet-volgers:
      • Kunnen deze pagina niet zien, maar mogelijk wel samenvattingen van de activiteit op je profielpagina of in clubfeeds. Als je deze samenvattingen hierin wilt verbergen, wijzig je de zichtbaarheidsinstelling van je profiel naar 'Volgers'.
      • Kunnen mogelijk je groepsactiviteiten met andere sporters zien, maar kunnen de pagina met activiteitsdetails niet zien. Pas de zichtbaarheidsinstelling voor groepsactiviteiten indien gewenst aan.
    • Niemand op het web:
      • Kan een uitgelogde versie van je activiteit zien. Als een uitgelogde internetgebruiker probeert om een activiteit te zien die is ingesteld op 'Volgers', wordt de gebruiker omgeleid naar de pagina voor aanmelden/een account maken.
    • Iedereen op het web:
      • Kan mogelijk je activiteiten in Strava Flybys zien als je zichtbaarheidsinstelling voor Flybys 'Iedereen' is. Pas deze instelling aan als je wilt worden uitgesloten in Flybys.
  • Als je 'Alleen jij' selecteert:
    • Ben jij de enige die je pagina met activiteitsdetails kan bekijken.
    • De activiteit wordt niet als samenvatting getoond op je profielpagina of in clubfeeds, en is niet te zien in openbare klassementen.
    • Als de activiteit meetelt voor een challenge, zien andere sporters mogelijk updates over je voortgang via de voortgangsbalk van de challenge op de profielpagina op mobiel.
    • Je kunt nog steeds segmentmatches en je bijbehorende tijden zien op de pagina met activiteitsdetails.