Stationaire, loopband- en binnenactiviteiten

Een stationaire, loopband- of binnenactiviteit registreren en uploaden

• De mobiele app van Strava kan momenteel geen stationaire of binnenactiviteiten registreren.
  • Je kunt loopbandsessies wel registreren met de Apple Watch-app van Strava.
  • Je kunt binnenactiviteiten registreren met een gps- of niet-gps-apparaat dat met Strava werkt, mits de Strava-uploader de gegevens kan uploaden (of mits de gegevens vanuit een andere app met Strava kunnen worden gesynchroniseerd).
    • Als je een stationaire activiteit binnen registreert, moet je tijdens de registratie gps op je apparaat uitschakelen, vooral als je sensors voor snelheid, ritme of vermogen gebruikt. Hierdoor is de analyse van je gegevens, zoals afstand en snelheid, nauwkeuriger.

Een activiteit op de Strava-website markeren als uitgevoerd op een hometrainer of loopband

Aangezien de mobiele app van Strava geen gegevens van stationaire of binnenactiviteiten kan registreren, zijn deze activiteitsopties alleen beschikbaar op de website. Gebruik het potloodpictogram bij de activiteit om deze te bewerken en selecteer daarna de tag voor hometrainer of loopband. Je kunt activiteiten ook snel bewerken op de pagina 'Mijn activiteiten' onder het 'Training'-tabblad.

Overzicht van de binnenactiviteitspagina

• De pagina 'Stationaire activiteiten' ziet eruit zoals elke andere activiteitspagina, maar zonder de kaart. In plaats daarvan is de prestatiegrafiek gemarkeerd om je een overzicht te bieden van je gegevens voor hartslag, snelheid, ritme of vermogen als deze beschikbaar zijn.
  • Als je deze gegevens hebt, kun je ook Summit-functies zien, zoals een uitsplitsing van de hartslagzone en vermogensanalyse. Als je deze gegevens niet hebt, wordt er mogelijk geen prestatiegrafiek getoond, maar krijg je wel krediet voor de verstreken tijd.

Als je je binnensessie niet met een apparaat hebt geregistreerd, kun je de gegevens toch handmatig invoeren op Strava

Je krijgt de krediet voor de training en je hoeft alleen maar de de basisvelden, zoals duur, tijd, datum en afstand, in te vullen. Als je handmatig een activiteit wilt maken, ga je naar 'Activiteit uploaden' in je account en kies je 'Een activiteit handmatig uploaden'.