Strava Beacon

Sporters met een Strava-abonnement kunnen Strava Beacon op de iOS-app gebruiken om hun live-locatie met hun familie en vrienden te delen.

• Beacon instellen
  • Beacon op Apple Watch
  • Gebruiksaanwijzing
  • Weergave voor veiligheidscontacten
  • Veelgestelde vragen

Beacon instellen

• Open de Strava-app en ga naar het scherm Opnemen. Tik op het Beacon-pictogram (hieronder weergegeven).
  • Schakel Beacon in en selecteer maximaal 3 contacten.
  • Tik op 'Beacon-sms versturen' om het voorgedefinieerde sms-bericht naar je veiligheidscontacten te sturen. Je kunt het bericht nog bewerken voordat je het verstuurt.
  • Als je je opname start, zien je veiligheidscontacten je live-locatie.

Dutch1.jpg Dutch2.jpg Dutch3.jpg

Beacon op Apple Watch

Beacon is beschikbaar in de Strava Apple Watch-app voor Series 2, 3 en 4. Beacon heeft een dataverbinding nodig, dus als je de Series 3 of 4 hebt, kun je je telefoon thuislaten. Heb je de Series 2, dan moet je je telefoon meenemen om Beacon met de Apple Watch-app te gebruiken.

• Volg bovenstaande instructies om je contacten uit de Strava iPhone-app te selecteren en Beacon op je Apple Watch in te stellen.
  • Als je dat gedaan hebt, open je de instellingenpagina in je Strava Watch-app en selecteer je Beacon.
  • Schakel de optie Beacon gebruiken in en Sluit het scherm.
  • De status van Beacon op je instellingenpagina moet nu Gereed zijn. Er wordt een Beacon-link in een sms-bericht naar je veiligheidscontacten gestuurd als je de opname start (en je een Apple Watch met dataverbinding hebt of als je je telefoon bij je hebt). Let op: het sms-bericht wordt niet vanuit jouw eigen telefoonnummer verstuurd.
  • Nadat je de activiteit start, wordt er ook een deelbare link in de instellingenpagina van Beacon in de iPhone-app weergegeven. Je kunt die link kopiëren en delen (bijvoorbeeld via e-mail, WhatsApp, enz.).

Gebruiksaanwijzing

• Beacon genereert een unieke URL die je via sms-bericht met je veiligheidscontacten kunt delen, waardoor zij je live-locatie kunnen zien.
  • Afhankelijk van je dataverbinding wordt je locatie elke 15 seconden bijgewerkt.
  • Als Beacon is ingeschakeld, blijft deze optie aan staan, maar wordt bij iedere nieuwe opname gevraagd of je een sms-bericht wilt versturen.
  • Zelfs als Beacon is ingeschakeld, kunnen je veiligheidscontacten je locatie alleen zien als jij ze het gegenereerde sms-bericht stuurt.
  • De veiligheidscontacten die je bij het instellen hebt geselecteerd, blijven actief tot jij ze wijzigt.
  • Je kunt op elk moment tijdens je opname een sms-bericht versturen door op het Beacon-pictogram te tikken en het bericht opnieuw te versturen.

Beacon-weergave voor veiligheidscontacten

• Jouw veiligheidscontacten ontvangen een sms-bericht met een link waarmee ze jouw activiteit live in hun mobiele browser kunnen volgen.
  • Ze zien je locatie, je eerdere locatie en waar je de opname hebt gestart.
  • De pagina geeft je opnamestatus weer en wanneer die status voor het laatst werd bijgewerkt.
  • Je contacten tikken op het pijltje naar beneden om de weergave uit te vouwen, zodat ze de starttijd van de activiteit, de actieve tijd en het resterende batterijpercentage kunnen bekijken.
  • Als de activiteit is opgeslagen en geüpload, zien je contacten dat je de activiteit hebt voltooid.

Veelgestelde vragen

Kan ik een Beacon-link naar een contact sturen die geen Strava-sporter is?

Ja, je kunt een sms-bericht naar elk contact sturen (ongeacht of ze Strava gebruiken). De ontvanger hoeft de Strava-app niet te downloaden en hoeft ook geen Strava-account te hebben om jouw live-locatie te bekijken. Zolang de ontvanger van je sms-bericht een browser heeft, kunnen ze je activiteit bekijken.

Heb ik een dataverbinding nodig om Beacon te gebruiken?

Ja, je hebt een dataverbinding nodig, zodat Beacon je locatie kan bijwerken. Als je een activiteit doet en je door een gebied met weinig dekking gaat, wordt je locatie pas weer bijgewerkt als de verbinding is hersteld. Deze functionaliteit werkt niet in vliegtuigmodus.

Wie kan mijn locatie bekijken met Beacon?

Iedereen met wie jij de gegenereerde link hebt gedeeld, kan jouw locatie zien als je een activiteit opneemt en Beacon hebt ingeschakeld. Als je activiteit en de opname zijn voltooid, kunnen die contacten jouw huidige locatie niet meer bekijken.

Krijgen mijn contacten een melding als ik ben gestopt?

Nee, op dit moment ontvangen zij alleen het sms-bericht met jouw Beacon-link en andere berichten die jij tijdens de activiteit verstuurt.

Kan ik een verwachte aankomsttijd in mijn Beacon-link opnemen?

Nee, je Beacon-link bevat geen verwachte aankomsttijd. Je kunt het sms-bericht wel bewerken en er een verwachte aankomsttijd of andere informatie in zetten.

Waarom worden mijn Beacon-berichten niet verstuurd?

Controleer of je het volledige nummer van je contacten hebt ingevoerd (inclusief land- en netnummers). Als zij het bericht wel ontvangen, maar de pagina weergeeft dat de activiteit niet is begonnen, kan er een probleem zijn met de gps-instellingen van je telefoon. Bekijk Gps-problemen oplossen voor meer informatie.