Hoe Strava gegevens over gezondheid gebruikt

Strava toegang geven tot gegevens over gezondheid

We verzamelenen verwerken alleen gezondheidsgegevens van sensoren die zijn verbonden met of gekoppeld aan Strava, van bestanden die je handmatig naar Strava hebt geüpload en van bestanden die je vanuit andere services hebt geïmporteerd. We gebruiken deze gegevens als volgt om je gebruikerservaring op Strava te verbeteren:

Strava toegang weigeren tot gegevens over gezondheid

Als je Strava geen toestemming geeft om deze gegevens op te slaan en te verwerken, kun je nog steeds activiteiten uploaden, maar worden de gezondheidsgegevens verwijderd.

• We sturen je een melding elke keer als je een activiteit uploadt die gezondheidsgegevens bevat. Vervolgens kun je je selectie zo updaten dat Strava deze gegevens kan verzamelen en verwerken voor alle toekomstige actviteiten.
  • Eerdere activiteiten tonen nog steeds gezondheidsgegevens, zoals hartslag. Je kunt oude activiteiten met hartslaggegevens verwijderen als je wilt.

Van mening veranderd?

Het ondersteuningsteam kan geen gezondheidsgegevens toevoegen voor activiteiten die zijn geüpload toen Strava geen toestemming had om deze gegevens op te slaan.

• Als je wilt dat Strava gezondheidsgegevens voor toekomstige activiteiten verzamelt en verwerkt, kun je je instellingen voor toestemming wijzigen vóór je volgende upload.
  • Als je gegevens vastlegt met een gps-apparaat van derden en je originele bestanden bevatten gezondheidsgegevens, kun je de bestanden mogelijk opnieuw uploaden naar Strava. Hiervoor moeten alle bestaande versies van die activiteit verwijderd, zodat de nieuwe versies kunnen worden geüpload. Houd er rekening mee dat alle kudo's, reacties en foto's worden verwijderd die aan de originele activiteit zijn gekoppeld.