Geslachtsinstellingen en klassementsfilters

Jouw geslachtskeuze wordt niet op je profielpagina weergegeven, maar wordt wel gebruikt om te bepalen hoe je in gefilterde segmentklassementen wordt weergegeven. Je privacyinstellingen voor activiteiten bepalen welke activiteiten in segmentklassementen worden weergegeven, ongeacht je geslachtskeuze.

Geslachtsinstellingen bijwerken

• Strava-website
    • Beweeg met je muis over je profielfoto in de rechterbovenhoek en selecteer Instellingen in de dropdown.
    • Beweeg met je muis over het veld Geslacht en klik op het potloodje om je keuze te maken.
    • Klik vervolgens op Opslaan.
  • Mobiele Strava-app
    • Tik in het navigatiemenu onderin op het tabblad Jij en tik op Profiel bewerken.
    • Tik onder 'Informatie over sporter' op 'Geslacht' en maak je keuze.
    • Tik vervolgens op Klaar om op te slaan.

Als je je geslachtsinstellingen aanpast, wordt dit alleen toegepast op nieuwe segmentpogingen. Verander je bijvoorbeeld je geslachtskeuze van man naar vrouw, dan blijven de segmentpogingen die je vóór deze aanpassing hebt opgenomen, in de specifieke klassementen voor mannen staan. Alle segmenten die je na deze aanpassing opneemt, komen in de specifieke klassementen voor vrouwen.

Klassementsfilters en -prestaties

De volledige segmentklassementen voor sporters met een Strava-lidmaatschap kunnen op geslacht worden gefilterd. Lees meer over het filteren van segmentklassementen of de prestaties voor deze segmenten.

• Alle sporters, ongeacht de geslachtskeuze, komen in aanmerking voor het klassement 'Aller tijden' en kunnen voor elk klassement de prestatie Parcoursrecord winnen.
  • Sporters die bij geslacht de optie Man hebben gekozen, komen in aanmerking voor de specifieke klassementen voor mannen en de prestatie King of the Mountain (KOM) voor fietsklassementen.
  • Sporters die bij geslacht de optie Vrouw hebben gekozen, komen in aanmerking voor de specifieke klassementen voor vrouwen en de prestatie Queen of the Mountain (QOM) voor fietsklassementen.