Hoppa till huvudinnehåll

Hur fungerar integritetsinställningarna för gruppaktiviteter på Strava?

Läs om hur Strava grupperar de gruppaktiviteter du registrerar tillsammans med andra och hur du kan styra om Alla, dina följare eller ingen ska kunna se att ni har tränat tillsammans idag.

Skrivet av Marie

Vad är en gruppaktivitet?

En ”gruppaktivitet” är en av dina aktiviteter som har grupperats tillsammans med minst en annan aktivitet som har laddats upp av en annan idrottare. Din aktivitet grupperas med andra idrottare om ni överlappar under en viss tid. Denna gruppering kommer att visas i aktivitetsflödet och på sidan med aktivitetsdetaljer. Läs mer här.

Så här fungerar det

Inställningen ”Gruppaktiviteter” är standardinställningen och kan inte slås på eller av för enskilda aktiviteter. Du kan dock alltid ta bort en enskild aktivitet från en grupp genom att använda knappen Lämna grupp på webbplatsen eller i mobilappen, oavsett din inställning för gruppaktiviteter. Eventuella ändringar av integritetsinställningen för gruppaktiviteter gäller för alla befintliga och nya aktiviteter på ditt Strava-konto.

Ställ in integritetsinställningen för gruppaktiviteter på ”Alla” så att andra idrottare kan se att du ingick i en grupp.

När du väljer ”Alla”

Alla Strava-idrottare

  • kan se att du var med i en grupp

  • kan matchas till din aktivitet

  • kan se att du matchades till deras aktivitet.

Blockerade idrottare

  • Du kan inte se att du har grupperats tillsammans med deras aktiviteter, och du kommer inte att se dem grupperade bland dina aktiviteter.

Ställ in integritetsinställningen för gruppaktiviteter på ”Följare” om du vill att endast dina följare eller de du följer ska kunna se att du ingick i en grupp.

När du väljer följare

Följare

  • kan se att du var med i en grupp.

Idrottare du följer

  • kan se att du var med i en grupp.

Idrottare som inte följer dig:

  • kan inte se att du grupperades med deras aktiviteter

  • kan inte se att du var med i en annan idrottares grupp

  • kan inte se att du grupperades med andra idrottare på dina egna aktiviteter

  • kan grupperas till din aktivitet, men de kommer inte att se grupperingen. Endast du, dina följare och användare du följer kommer att se grupperingarna.

Du

  • Du kan fortfarande se dig själv i samma grupp som idrottare som inte följer dig på din aktivitetsöversiktssida, men de kommer inte att se dig i samma grupp när de tittar på sin egen aktivitetsöversiktssida.

Ställ in integritetsinställningen för gruppaktiviteter på ”Ingen” om du föredrar att dina aktiviteter inte grupperas tillsammans med andra Strava-idrottare.

När du väljer ”Ingen”

  • Inga idrottare grupperas med dina aktiviteter och du visas inte i en grupp på någon annans aktiviteter.

  • Alla dina tidigare aktiviteter tas bort från grupperingar.

Observera att integritetsinställningen för ”Gruppaktiviteter” avgör om en aktivitet kan slås ihop med en annan idrottares aktivitet. De ändrar dock inte vem som kan se din aktivitet. Aktivitetens integritetsinställningar åsidosätter gruppaktivitetens integritetsinställningar om du väljer en mer restriktiv aktivitetssynlighet. Om sekretessinställningarna för din aktivitet inte tillåter att en idrottare ser din aktivitet kommer den inte att visas tillsammans med andras aktiviteter.

Hantera integritetsinställningar för dina gruppaktiviteter

På webben: håll muspekaren över din profilbild i det övre högra hörnet och klicka på Inställningar.

  • Klicka på fliken Integritetsinställningar till vänster.

  • Välj ”Alla”, ”Följare” eller ”Ingen” under ”Gruppaktiviteter”.

I mobilappen: öppna inställningarna via ikonen i det övre högra hörnet av fliken Du. Tryck på Integritetsinställningar > Gruppaktiviteter för att välja mellan ”Alla”, ”Följare” eller ”Ingen”.

Fick du svar på din fråga?