Een privacyzone maken

1. Op het web: Ga naar de pagina 'Instellingen' door de muisaanwijzer op je profielfoto rechtsboven te plaatsen en 'Instellingen' te selecteren.
    1. Klik op het tabblad 'Privacy' aan de linkerkant van de pagina.
    2. Geef een adres of gps-coördinaten op in het tekstveld onder 'Je huis/kantoor verbergen op je activiteitenkaarten', selecteer de straal van je privacyzone en klik op 'Privacyzone maken'.
  2. In de mobiele app: Selecteer 'Profiel' > 'Instellingen' (het gereedschapsicoontje rechtsboven) > 'Privacyinstellingen'. Scroll omlaag en selecteer de optie 'Privacyzones'.
    1. Selecteer rechtsboven de knop 'Toevoegen'.
    2. Geef een adres op, selecteer de grootte van de privacystraal en selecteer 'Opslaan'.

Je privacyzone opnieuw genereren

• Selecteer de optie 'Opnieuw genereren' om een willekeurig gebied te selecteren dat wordt verborgen rond het opgegeven adres.
    • Het duurt even voordat je activiteiten zijn geüpdatet. Pas wanneer dit is voltooid, kun je de privacyzone opnieuw genereren.

Hoe het werkt

Het deel van je activiteit dat in je privacyzone start of eindigt, wordt verborgen voor andere Strava-sporters die je activiteit bekijken. Jij kunt dit deel van je activiteit zien, maar andere sporters kunnen dat niet.

• Als je midden in een activiteit stopt in een privacyzone of erdoorheen komt, wordt dat deel niet verborgen.
  • Je nieuwe of vernieuwde privacyzone wordt automatisch toegepast op alle eerdere en toekomstige activiteiten.
  • Als er geen adres beschikbaar is, worden er mogelijk lengte- en breedtegraadcoördinaten gebruikt.
  • Er kan maar één privacyzone worden toegepast op het start- of eindpunt van elke activiteit. Als je meerdere, overlappende privacyzones hebt, wordt er slechts één toegepast op elk start- of eindpunt.
  • Als een andere sporter, zoals een volger, een activiteit in jouw privacyzone start, wordt het deel dat in je zone begint, niet verborgen in zijn of haar activiteit.
  • Je verschijnt in geen enkel segmentklassement dat begint/eindigt in je privacyzone en je kunt geen KOM's/CR's/Local Legend's op die segmenten behouden of verdienen. Als je een privacyzone verwijdert, worden je segmentmatches hersteld, evenals de segmenten die aan KOM's/CR's/Local Legend's zijn gekoppeld.
  • Je privacyzone wordt gerespecteerd wanneer je op andere netwerken, zoals Facebook, informatie deelt.

Veelgestelde vragen

Ik heb een privacyzone gemaakt, maar mijn activiteit is niet verborgen.

Houd er rekening mee dat je nog steeds gegevens in je eigen privacyzone kunt zien. Als je wilt bevestigen wat er voor anderen is verborgen, kun je de privacyzone als een rode cirkel weergeven op de kaart. Vink in het menu met kaartopties het vakje aan naast ' Privacyzone weergeven'.