Een privacyzone maken

1. Ga op de website naar de pagina 'Instellingen' door rechtsboven de muisaanwijzer op je profielfoto te plaatsen en 'Instellingen' te selecteren.
  2. Klik op het tabblad 'Privacy' aan de linkerkant van de pagina.
  3. Geef een locatie op in het tekstveld onder 'Je huis/kantoor verbergen op je activiteitenkaarten', selecteer de straal van je privacyzone en klik op 'Privacyzone maken'.

Hoe het werkt

Het deel van je activiteit dat in je privacyzone start of eindigt, wordt verborgen voor andere Strava-sporters die je activiteit bekijken. Jij kunt de gegevens in je eigen privacyzone zien, maar andere sporters kunnen dat niet.

• Als je midden in een activiteit in een privacyzone stopt, wordt dit deel niet verborgen.
  • Je privacyzone wordt automatisch toegepast op alle eerdere en toekomstige activiteiten.
  • Als er geen adres beschikbaar is, worden er mogelijk lengte- en breedtegraadcoördinaten in gps gebruikt.
  • Er kan maar één privacyzone worden toegepast op het start- of eindpunt van elke activiteit. Als je meerdere, overlappende privacyzones hebt, wordt er slechts één toegepast op elk start- of eindpunt.
  • Als een vriend een activiteit in jouw privacyzone start, wordt het deel dat in je zone begint niet verborgen in zijn of haar activiteit.
  • Je verschijnt in geen enkel segmentklassement dat begint/eindigt in je privacyzone en je kunt geen KOM's/CR's op die segmenten behouden of verdienen. Als je een privacyzone verwijdert, worden je segmentmatches hersteld, evenals de segmenten die aan KOM's/CR's zijn gekoppeld.
  • Je privacyzone wordt gerespecteerd wanneer je op Facebook deelt.

Veelgestelde vragen

Ik heb een privacyzone gemaakt, maar mijn activiteit is niet verborgen.

Houd er rekening mee dat je nog steeds gegevens in je eigen privacyzone kunt zien. Als je wilt bevestigen wat er voor anderen is verborgen, kun je de privacyzone als een rode cirkel weergeven op de kaart. Vink in het menu voor kaartopties het vakje aan naast ' Privacyzone weergeven'.