Een segment maken

Strava-gebruikers kunnen segmenten maken om de interessantste delen van hun fiets- en hardlooproutes te markeren. Segmenten bestaan uit drie delen: een beginpunt, een eindpunt en een reeks locaties daartussenin.

Het is belangrijk dat de gegevens al op Strava staan op exact de manier waarop je het segment wilt maken. Elk segment wordt gebaseerd op de oorspronkelijke activiteitsgegevens.

• Begin door naar een bestaande activiteit op Strava te gaan. Welke je ook selecteert, de gegevens vormen de basis van het segment en beïnvloeden de nauwkeurigheid van het segment op de kaart.
  • Klik op het beletselteken en klik daarna op Segment maken.
  • Je ziet dan de gebruikersinterface om het segment te maken. Daarin kun je het begin- en eindpunt aangeven met de groene en rode schuiven boven de kaart.
    • Wanneer je de schuiven naar voren en achteren verplaatst, updatet de kaart de positie van het groene beginpunt en van het rode eindpunt.
    • Voor kleine aanpassingen kun je de knoppen Terug en Vooruit onder de linker- en rechteruiteinden van de schuif gebruiken.
    • Hier volgen een paar handige tips om optimale segmenten te maken.
  • Als je de begin- en eindpunten wilt behouden, klik je op Volgende. Strava controleert dan of er al een vergelijkbaar segment bestaat.
  • Nadat je weer op Volgendehebt geklikt, kun je het segment een naam geven. Een goede naam beschrijft het segment op een herkenbare manier voor anderen. Je kunt de naam van de herkenningspunten opnemen die je voor het begin- en eindpunt hebt gebruikt of een bijnaam die lokale inwoners kennen.
  • Beslis ten slotte of het segment privé is. Dat houdt in dat alleen jij het segment kunt zien en dat alleen jouw resultaten worden getoond. Je resultaten op dat segment zijn niet zichtbaar voor anderen wanneer zij je activiteiten op dat segment bekijken.