Gå til hovedinnhold

Hvordan fungerer personverninnstillingerne for gruppeaktiviteter på Strava?

Finn ut hvordan Strava grupperer de aktivitetene du registrerer sammen med andre, og hvordan du kan bestemme om «Alle», «Følgere» eller «Ingen» skal kunne se at dere er gruppert sammen i dag.

Skrevet av Marie

Hva er en gruppeaktivitet?

En «gruppeaktivitet» er en av dine aktiviteter som er blitt gruppert sammen med minst én annen aktivitet som er lastet opp av en annen atlet. Aktiviteten din blir gruppert med andre atleter hvis dere overlapper i en viss tidsperiode. Denne grupperingen vil vises i aktivitetsfeeden og på siden med detaljer om aktiviteten. Les mer her.

Slik fungerer det

Innstillingen «Gruppeaktiviteter» er standardinnstillingen og kan ikke slås av eller på for enkeltaktiviteter. Du kan imidlertid alltid fjerne en enkelt aktivitet fra en gruppe ved å bruke knappen Forlat gruppe på nettstedet eller i mobilappen, uavhengig av innstillingen for gruppeaktiviteter. Endring av personverninnstillingene for gruppeaktiviteter gjelder for alle eksisterende og nye aktiviteter på Strava-kontoen din.

Sett personverninnstillingen for «Gruppeaktivitet» til «Alle» for å la andre atlete se at du var med i en gruppe.

Når du velger «Alle»

Enhver Strava-atlet

  • kan se at du var en del av en gruppe

  • kan sammenlignes med aktiviteten din

  • kan se at du ble sammenlignet med aktiviteten til vedkommende

Blokkerte atleter

  • Du kan ikke se at du er gruppert sammen med deres aktiviteter, og du vil ikke se dem gruppert blant dine egne aktiviteter.

Sett personverninnstillingen for «Gruppeaktiviteter» til «Følgere» hvis du ønsker at bare følgere eller de du følger skal kunne se at du var medlem av en gruppe.

Når du velger følgere

Følgere

  • kan se at du var en del av en gruppe

Atleter du følger

  • kan se at du var en del av en gruppe

Atleter som ikke følger deg:

  • kan ikke se deg gruppert med aktivitetene deres

  • kan ikke se at du var en del av en annen atlets gruppe

  • kan ikke se at du ble gruppert med andre atleter på dine egne aktiviteter

  • kan grupperes til aktiviteten din, men kan ikke se denne grupperingen. Bare følgerne dine og de du følger kan se dem.

Du

  • Du kan fortsatt se deg selv i samme gruppe som atleter som ikke følger deg på siden med aktivitetsdetaljer, men de vil ikke se deg i samme gruppe når de ser på sin egen side med aktivitetsdetaljer.

Still inn personverninnstillingen for «Gruppeaktivitet» til «Ingen», hvis du foretrekker at aktivitetene dine ikke grupperes sammen med andre Strava-atleter.

Når du velger «Ingen»

  • Ingen atleter blir gruppert i aktivitetene dine, og du vises heller ikke i en gruppe på andres aktiviteter.

  • Alle de tidligere aktivitetene dine fjernes fra grupperingene.

Vær oppmerksom på at personverninnstillingen «Gruppeaktiviteter» avgjør om en aktivitet kan slås sammen med en annen atlets aktivitet. Innstillingene endrer imidlertid ikke hvem som kan se aktiviteten din. Aktivitetens personverninnstillinger overstyrer personverninnstillingene for gruppeaktiviteter hvis du velger en mer restriktiv synlighet for aktiviteten. Hvis personverninnstillingene for aktivitetene dine ikke tillater at en atlet kan se aktiviteten din, vil vedkommende ikke se den samlet sammen med andres aktiviteter.

Administrere personverninnstillinger for gruppeaktiviteter

På nettet: Hold musepekeren over profilbildet ditt øverst til høyre og velg Innstillinger.

  • Klikk på fanen Personverninnstillinger til venstre.

  • Velg «Alle», «Følgere» eller «Ingen» under «Gruppeaktiviteter».

På mobilappen: Åpne innstillingene dine fra tannhjulikonet øverst til høyre i fanen Du. Trykk på «Personverninnstillinger» > «Gruppeaktiviteter » for å velge mellom «Alle», «Følgere» eller «Ingen».

Svarte dette på spørsmålet?