Personverninnstillingen for aktiviteter på Strava bestemmer hvem som kan se en aktivitet og få tilgang til detaljsiden for den.
Hva er siden med detaljer om aktiviteten din?
Aktivitetsdetaljsiden viser omfattende data om aktiviteten din på Strava-nettstedet eller -mobilappen. Den inkluderer aktivitetens dato og klokkeslett, statistikk, biometriske data, analysegrafer, kart, segmentsammenligninger, prestasjoner, tider og høydeprofil, samt andre måledata.
Aktiviteter som er satt til «Følgere» og «Kun deg» vil ikke telle med i resultatlistene for offentlige segmenter, og vil kanskje ikke telle med i enkelte utfordringer eller prestasjoner.
For å vises på en offentlig resultatliste for segmenter, må innstillingen for aktiviteten din være satt til «Alle». Se nedenfor for mer informasjon om hvordan du administrerer personverninnstillingerne dine.
Uansett hvilke personverninnstillinger du velger for aktiviteten din, kan du alltid se segmenttidene dine på aktivitetssiden.
Noen utfordringer krever at aktivitetene settes til «Alle». Sørg for å sette deg inn i de offisielle reglene for utfordringen, som du finner på utfordringssiden. Se nedenfor for mer informasjon om hvordan du administrerer personverninnstillingerne dine.
Slik endrer du personverninnstillingerne for aktiviteten din
Endre standardinnstillingen for innstillinger
Standardinnstillingen din er den innstillingen som brukes for alle nye aktiviteter som lastes opp til kontoen din. Hvis du oppdaterer denne innstillingen, endres ikke personverninnstillingene for tidligere aktiviteter.
På nettet går du til innstillingssiden ved å holde musepekeren over profilbildet ditt øverst til høyre og velge «Innstillinger», og deretter klikke på «Personverninnstillinger» på venstre side av siden.
I mobilappen åpner du «Innstillinger» ved å trykke på ikonet øverst til høyre på fanen «Du ». Gå til «Innstillinger» og velg «Personverninnstillinger».
Velg «Alle», «Følgere» eller «Kun deg» under «Aktiviteter».
Slik justerer du individuelle aktiviteter
Du kan endre personverninnstillingerne for en enkelt aktivitet slik at de avviker fra standardinnstillingene for kontoen din. Personverninnstillingene for individuelle aktiviteter er også tilgjengelige på opplastingssiden på mobil og nett.
På nettet: Åpne den relevante aktiviteten og klikk på blyantikonet. Velg mellom «Alle», «Kun deg» eller «Følgere» under «Personverninnstillinger».
I mobilappen åpner du den aktuelle aktiviteten og trykker på ikonet med de tre prikkene, og deretter trykker du på «Rediger aktivitet». Rull ned til «Synlighet» og velg mellom «Alle», «Kun deg» og «Følgere».
Hvilke kontrollfunksjoner har du?
Med personverninnstillingene for aktiviteten din kan du begrense tilgangen til siden med aktivitetsdetaljer til «Alle», «Følgere» eller «Kun deg». Du kan også angi en standardinnstilling slik at aktivitetene dine automatisk lastes opp med dette valget og/eller endre synligheten for enkeltstående aktiviteter.
Når du velger «Alle»
Alle Strava-atleter (med mindre de er blokkert):
har full tilgang til denne siden. Starttidspunktet for aktiviteten din og sykkelen din vises aldri for atleter som ikke følger deg. Bildene fra aktiviteten din vil være synlige for atletene som ikke følger deg, hvis du setter personverninnstillingen for profilen din til «Alle». Sett profilen din til «Følgere» for å skjule bildene dine for atletene som ikke følger deg.
Aktiviteten vises på resultatlister for segmenter og utfordringer. Andre brukere kan navigere til aktivitetsdetaljsiden og profilsiden din fra disse resultatlistene.
Alle på nettet:
Hvis personverninnstillingen på profilsiden din er satt til «Alle»:
Du vil se en versjon av aktivitetssiden din der du er logget ut, som vil inneholde aktivitet, distanse, høyde, bevegelsestid, kalorier, bilder, kart, høydeprofil, kudos, kommentarer og antall prestasjoner.
Hvis personverninnstillingen på profilsiden din er satt til «Følgere»:
Du vil ikke kunne se aktiviteten din uten å logge inn på Strava-kontoen din.
Aktiviteten bidrar automatisk til Strava Metro og Globalt varmekart. For å melde deg ut, fjern merket i avmerkingsboksen som bidrar til brukerdrevne funksjoner under «Produktforbedring» på innstillingssiden for personverninnstillinger i kontoen din.
Når du velger følgere
Dine følgere på Strava:
har full tilgang til denne siden. Dette inkluderer starttidspunktet ditt (med mindre du har skjult det på spesifikke aktiviteter), bilder og utstyr.
Aktiviteten vises ikke offentlig på resultatlister for segmenter eller utfordringer som har en resultatliste. Du og følgerne dine ser fortsatt segmenttreff og tilhørende tider på siden for aktivitetsdetaljer.
Strava-atleter som ikke følger deg:
Du vil ikke kunne få tilgang til aktiviteten din eller se tallene for aktiviteten i den samlede statistikken på profilsiden din.
Ingen på nettet:
kan se en utlogget versjon av aktiviteten din. Hvis en utlogget nettbruker prøver å få tilgang til en aktivitet der «Følgere »-kontrollen er aktivert, vil vedkommende bli omdirigert til en side for pålogging eller opprettelse av konto.
Aktiviteten vil som standard legges inn i Strava Metro. For å velge bort dette må du fjerne merket i boksen for bidrag til funksjoner som drives av fellesskapet. Dette gjør du under «Produktforbedringer» på siden med personverninnstillingene for kontoen din.
Når du velger «Kun deg»
Du er den eneste som kan få tilgang til siden med aktivitetsdetaljer.
Aktiviteten vil ikke vises som et sammendrag på profilen din eller i klubbens strøm, og den vil heller ikke vises på noen offentlige resultatlister.
Andre atleter ser ikke at aktiviteten bidrar til statistikken på profilen din.
Hvis aktiviteten teller mot en utfordring, kan andre utøvere se oppdateringer om fremdriften din via fremdriftslinjen for utfordringen på mobilens profilside.
Du kan fortsatt se segmentsammenligninger og de tilhørende tidene på siden for aktivitetsdetaljer.