Routebestanden uploaden

Het is momenteel niet mogelijk om routebestanden rechtstreeks vanuit Strava te uploaden. Je kunt alleen  een route maken op basis van de activiteit van een andere gebruiker  of een route handmatig maken met onze Routebouwer. Er is ook een  Strava Labs-tool waarmee je je GPX kunt uploaden om een Strava-route te maken, maar houd er rekening mee dat dit technisch geen  Strava.com-functie is. Strava Lab is ontworpen door onze ontwikkelaars, voornamelijk in hun eigen tijd met sitegegevens waarvoor ze onze API hebben gebruikt. Zoals onderaan de pagina staat: 'Strava-ontwikkelaars lanceren nu en dan nevenprojecten op Strava Labs die losstaan van ons product, maar waarvoor onze processen en verhalen worden gebruikt. Projecten kunnen op elk willekeurig moment worden toegevoegd of verwijderd of onbruikbaar worden, dus gebruik ze op eigen risico.'