Je activiteiten op Strava delen

Je kunt de details van je Strava-activiteit delen op social netwerken, zoals Facebook, Instagram en Twitter. De meeste social apps ondersteunen deze deelfunctie.

Je accounts koppelen

1. Meld je aan bij www.strava.com en ga naar Instellingen in het dropdownmenu onder je naam rechtsboven.
  2. Rechts van de instellingenpagina staat het selectievakje 'Social verbindingen' (hieronder gemarkeerd).
  3. Wanneer je bijvoorbeeld op Verbinding met Facebook maken klikt, wordt je gevraagd Strava te machtigen dit social account te gebruiken.

Activiteiten delen

1. Selecteer op je mobiele apparaat een activiteit die je wilt delen.
    1. Je kunt elke activiteit delen delen (waaronder stationaire activiteiten of handmatig gemaakte activiteiten), maar alleen activiteiten die met GPS zijn geregistreerd, bevatten een kaart of afbeelding met statistieken.
  2. Klik op het deelicoontje in je feed of activiteitsweergave.
    iOS-deelicoontje Android-deelicoontje
  3. Als je foto's aan je activiteit hebt toegevoegd, wordt je gevraagd te selecteren wat je wilt delen (een kaart of een foto). Als je nog geen foto's naar je activiteit hebt geüpload, kun je de kaartafbeelding delen. Wij voegen relevante statistieken aan je gedeelde afbeelding toe.
  4. Kies vervolgens waar je deze activiteit wilt delen. Dat kun je op Facebook, Twitter, Instagram of andere apps met een deelfunctie doen. Je kunt de afbeelding ook in een sms of e-mail delen.
    1. Vergeet niet dat alleen op GPS gebaseerde activiteiten kunnen worden gedeeld op Instagram.

Veelgestelde vragen

Is deze optie beschikbaar op de website?

Momenteel kun je geen activiteiten op deze manier delen vanaf de website.

Welke eenheden en taal worden in mijn post gebruikt?

Je post bevat de eenheden die jij kiest (op Strava) en de taal die op je telefoon is ingesteld.

Kan ik aanpassen welke statistieken ik deel?

Momenteel delen we voor fietsritten alleen beweegtijd, afstand en hoogteverschil, en voor hardloop- en zwemsessies alleen afstand, beweegtijd en tempo.

Worden deze activiteiten toegevoegd aan mijn Facebook Fitness-gedeelte?

Nee, activiteiten die via de mobiele app worden gedeeld, maken geen gebruik van de Open Graph-deelfunctionaliteit en worden daarom niet opgenomen in het Fitness-gedeelte op je Facebook-pagina.

Waar kan ik meer informatie over delen op Facebook vinden?

Je kunt in dit artikel meer informatie lezen over onder meer activiteiten delen op Facebook, waar activiteiten in de feed worden getoond.