Routes op mobiel

Hoe het werkt

Met een Strava-lidmaatschap kun je automatisch gepersonaliseerde hardloop- of fietsroutes genereren voor een locatie naar keuze. Routesuggesties zijn gebaseerd op openbare Strava-activiteiten en open-sourcegegevens van OpenStreetMap. We maken deze routes door populaire routepunten in de buurt te selecteren die overeenkomen met je zoekcriteria. Daarna genereren we een lusroute rond deze routepunten, waarbij we de route optimaliseren met uitlijngegevens.

Voor routesuggesties gebruiken we de gegevens die we beschikbaar hebben. Ze zijn mogelijk niet perfect en de omstandigheden kunnen veranderen, dus neem een weloverwogen beslissing, zorg dat je veilig bent en volg de verkeersregels.

Zoeken naar routes en deze opslaan

Tik onderaan het menu op Ontdekken en vervolgens op Routes bekijken om routesuggesties weer te geven. Strava gebruikt jouw huidige locatie als startpunt. Tik linksbovenin op Huidige locatie om naar een andere locatie te zoeken of houd je vinger op de map om een nieuwe locatie te pinnen. Als je de gegenereerde routes wilt personaliseren, gebruik je de volgende opties:

• Sporttype: Kies tussen een fietsrit, hardlooptraining of wandeling om geoptimaliseerde routes voor elke sport te genereren.
  • Afstand: Selecteer de gewenste afstand, dan zoeken wij de beste route ervoor. De afstand kan afwijken van de exacte keuze omdat we de allerbeste route willen bieden.
  • Hoogteverschil: Je kunt ervoor kiezen om heuvels te vermijden of het hoogteverschil te maximaliseren. Of wij hieraan kunnen voldoen, hangt af van het terrein rond de locatie die je hebt gekozen.
  • Oppervlak: We zoeken naar een route die het best voldoet aan je voorkeuren voor verharde of onverharde weg. Onverharde weg kan bestaan uit grind, zand of stenen. Als je de beste routes wilt, ongeacht het oppervlak, kies dan 'Alle' als oppervlaktype.

Je kunt de voorgestelde routes rechtstreeks vanaf de 'Routes'-pagina of de afzonderlijke routedetailspagina opslaan op je 'Mijn routes'-pagina. Selecteer het icoon rechtsboven om je opgeslagen routes te bekijken.

• Geef een nieuwe naam voor de route op als je wilt.
  • Schakel onder Privacy de optie Iedereen in als je wilt dat andere sporters op je 'Mijn routes'-pagina de route kunnen zien. Als je deze optie niet inschakelt, is de route alleen zichtbaar voor jou.

Veelgestelde vragen

Waarom beginnen de routes niet op mijn huidige locatie?

Zorg ervoor dat je de Strava-app toegang tot je locatie hebt gegeven vanuit de instellingen van je telefoon. Je kunt app-specifieke instellingen vinden onder Privacy > Locatiediensten in iOS-apparaten en Instellingen > Apps in Android-apparaten. De instellingenlocatie kan echter enigszins afwijken, afhankelijk van het apparaat.

Hoe wordt het routeoppervlak bepaald?

We gebruiken zowel crowdsourcinggegevens van OpenStreetMap als onze eigen gegevens voor fietsframes van sporters om oppervlaktypen te bepalen voor routes in de hele wereld.

Hoe wordt de tijd voor de route bepaald?

Dit is de geschatte beweegtijd voor fietsroutes die worden berekend met je gemiddelde snelheid over vier weken. Voor hardlooproutes gebruiken we je gemiddelde vergelijkbaar tempo op vlak terrein (VTT) over de voorgaande vier weken en een vergelijkbare afstand op vlak terrein.

Hoe kan ik een route volgen nadat ik die heb opgeslagen?

Tik in de mobiele app op het route-icoontje in de linkeronderhoek van het opnamescherm. Tik op de route die je wilt volgen en tik vervolgens op Route gebruiken om de route te laden. Lees hier meer informatie. Als je opneemt met een Garmin-apparaat, kun je je opgeslagen routes automatisch synchroniseren naar Garmin. Daarnaast kun je op de website ook een TCX- of GPX-versie van een route downloaden en die naar een apparaat uploaden dat deze formaten ondersteunt.