Strava samler inn og bruker helsedata (for eksempel puls) fra målere, enheter eller apper som du har koblet til Strava eller som du sender direkte til Strava. Vi bruker disse dataene for å gi deg funksjoner som resultatinnsikter.
Gi Strava tillatelse til å bruke helsedata
Du kan gi tillatelse til å bruke og lagre helserelaterte data i Strava-appen eller på Strava-nettstedet.
Strava-appen:
Fra fanen Du går du til «Innstillinger» og velger «Helsedata».
På siden for innstillinger for helsedata trykker du på alternativet«Helserelaterte data» og velger alternativet«Tillat».
Strava-nettstedet
Hold musepekeren over profilbildet ditt øverst til høyre på skjermen og velg «Innstillinger».
Klikk på alternativet Datatillatelser i venstre sidepanel på siden med innstillinger.
Klikk på den grønne knappen «Tillat tilgang».
Å nekte Strava å bruke helsedataene dine
Strava bruker ikke helsedataene dine til å tilby funksjoner eller tjenester hvis du ikke gir ditt samtykke. Vær imidlertid oppmerksom på at Strava fortsatt kan motta, samle inn og lagre helsedataene dine. Dette kan for eksempel skje hvis du laster opp aktiviteter til Strava som inneholder pulsdata.
Når du laster opp en aktivitet som inneholder helsedata, slik som puls, kan vi spørre om du ønsker å oppdatere innstillingene dine.
Har du ombestemt deg?
Hvis du oppdaterer innstillingene dine, vil dette kun påvirke om Strava bruker helsedataene dine fremover. Hvis du velger å nekte bruk av helsedata, vil aktiviteter som allerede er lastet opp og som inneholder helsedata (for eksempel puls), forbli uendret. På samme måte vil du, hvis du velger å gi Strava tillatelse til å bruke helsedataene dine, ikke kunne legge til helsedata for aktiviteter som ble lastet opp mens innstillingene dine var satt til å nekte tilgang.
Hvis du har registrert data med en GPS-enhet fra en annen produsent og originalfilene dine inneholder helsedata, kan du kanskje laste dem opp til Strava på nytt. Dette erstatter alle eksisterende versjoner av denne aktiviteten, så husk at alt av kudos, kommentarer og bilder som er knyttet til den opprinnelige aktiviteten, blir slettet.