Co to jest aktywność grupowa?
„Aktywność grupowa” to jedna z twoich aktywności, która została połączona z co najmniej jedną inną aktywnością dodaną przez innego sportowca. Twoja aktywność zostanie zgrupowana z aktywnościami innych sportowców, jeśli będą się pokrywać przez określony czas. Ta grupa będzie wyświetlana w kanale aktualności oraz na stronie szczegółów aktywności. Dowiedz się więcej tutaj.
Jak to działa
Ustawienie „Aktywności grupowe” jest ustawieniem domyślnym i nie można go włączać ani wyłączać dla poszczególnych aktywności. Możesz jednak zawsze usunąć daną aktywność z grupy, używając przycisku Opuść grupę na stronie internetowej lub w aplikacji mobilnej, niezależnie od ustawienia aktywności grupowych. Zmiana ustawień prywatności aktywności grupowych będzie dotyczyć wszystkich istniejących i nowych aktywności na twoim koncie Strava.
Ustaw ustawienia prywatności „Aktywność grupowa” na „Wszyscy”, aby inni sportowcy mogli zobaczyć, że należałeś do tej grupy.
Gdy wybierzesz opcję „Wszyscy”
Każdy sportowiec Strava:
Będzie widzieć, że ćwiczysz w grupie.
Może zostać dopasowany do twojej aktywności.
Będzie widzieć, że zostałeś(-łaś) dopasowany(-na) do jego aktywności.
Zablokowani sportowcy:
Nie widać, żebyś był przypisany do ich działań, a oni nie będą widoczni w sekcji twoich działań.
Ustaw ustawienie prywatności „Aktywność grupowa” na „Obserwujący”, jeśli chcesz, aby tylko obserwujący lub osoby, które obserwujesz, mogły zobaczyć, że należałeś do grupy.
Przy wyborze obserwujących
Obserwujący:
Będą widzieć, że ćwiczysz w grupie.
Sportowcy, których obserwujesz:
Będą widzieć, że ćwiczysz w grupie.
Sportowcy, którzy cię nie obserwują:
Nie będą widzieć, że twoje aktywności zostały zgrupowane z ich aktywnościami.
Nie będą widzieć, że twoje aktywności zostały zgrupowane z aktywnościami innego sportowca.
Nie będą widzieć, że twoje aktywności zostały zgrupowane z innymi sportowcami w twoich aktywnościach.
Mogą zostać zgrupowane z twoją aktywnością, ale nie zobaczą tego zgrupowania. Tylko ty i twoi obserwujący/obserwowani będziecie je widzieć.
Ty:
Na stronie ze szczegółami swojej aktywności nadal możesz widzieć siebie w grupie wraz ze sportowcami, którzy nie obserwują Cię, ale oni nie zobaczą Cię w tej grupie, gdy wyświetlą swoją stronę ze szczegółami aktywności.
Ustaw ustawienie prywatności „Aktywności grupowe” na „Nikt”, jeśli wolisz, aby Twoje aktywności nie były grupowane z aktywnościami innych sportowców ze Strava.
Gdy Ty wybierzesz opcję „Nikt”
Żadni sportowcy nie będą grupowani w twoich aktywnościach, a ty nie pojawisz się w grupie w aktywnościach innych osób.
Wszystkie twoje wcześniejsze aktywności zostaną usunięte z grup.
Należy pamiętać, że ustawienia prywatności „Aktywności grupowe” określa, czy dana aktywność może zostać połączona z aktywnością innego sportowca. Nie zmienia jednak tego, kto może zobaczyć twoją aktywność. Ustawienie prywatności aktywności zastąpi ustawienie prywatności aktywności grupowej, jeśli wybierzesz bardziej restrykcyjną widoczność aktywności. Jeśli ustawienia prywatności Twojej aktywności nie pozwalają sportowcowi na wyświetlenie tej aktywności, nie zobaczy on jej w zestawieniu z innymi.
Zarządzanie ustawieniami prywatności aktywności grupowych
W przeglądarce najedź kursorem na swoje zdjęcie profilowe w prawym górnym rogu i wybierz Ustawienia.
Kliknij kartę Ustawienia prywatności po lewej stronie.
W sekcji „Aktywności grupowe” wybierz opcję „Wszyscy”, „Obserwujący” lub „Nikt ”.
W aplikacji mobilnej otwórz ustawienia, dotykając ikony w prawym górnym rogu karty Ty. Naciśnij opcję „Ustawienia prywatności ” > „Aktywności grupowe ”, aby wybrać jedną z opcji : „Wszyscy”, „Obserwujący” lub „Nikt”.