Możesz zaktualizować ustawienia prywatności dotyczące aktywności oraz zbiorczo ukryć tętno dla wszystkich poprzednich aktywności na stronie ustawień prywatności w serwisie internetowym Strava lub w aplikacji mobilnej. Wszelkie wprowadzone zmiany zostaną od razu zastosowane do wszystkich dotychczasowych aktywności.
W przeglądarce internetowej przejdź do strony ustawień, najeżdżając kursorem na swoje zdjęcie profilowe w prawym górnym rogu i wybierając opcję „Ustawienia”.
Kliknij kartę Ustawienia prywatności po lewej stronie.
Lokalizacja sekcji „Edytuj poprzednie aktywności ”: Znajdź sekcję „Edytuj poprzednie aktywności ”, zaznacz opcję „Widoczność aktywności ” lub „Widoczność tętna”, a następnie kliknij „Dalej”.
Dokonaj wyboru i kliknij Dalej.
W aplikacji mobilnej otwórz ustawienia za pomocą ikony koła zębatego w prawym górnym rogu karty Strona główna, Grupy lub Ty.
Wybierz Ustawienia prywatności > Edytuj poprzednie aktywności > Rozpocznij.
Odznacz opcję „Widoczność aktywności” lub „Widoczność tętna”, a następnie wybierz „Dalej”, aby wyświetlić dostępne opcje i dokonać wyboru.
Proszę poczekać chwilę, aż Twoje aktywności zostaną zaktualizowane — w tym czasie nie będziesz mógł cofnąć tej zmiany ani wprowadzić żadnych innych zmian.
Jakie masz elementy sterujące?
Twoje ustawienia prywatności aktywności pozwalają ci ograniczyć dostęp do strony szczegółów aktywności do wszystkich, obserwujących lub tylko ciebie. Aby pojawić się w publicznym rankingu segmentu, Twoja aktywność musi być ustawiona na „Wszyscy”; jeśli zmienisz ustawienie aktywności z „Wszyscy” na „Obserwujący” lub „Tylko Ty”, utracisz wszystkie osiągnięcia w segmencie związane z tymi aktywnościami.
Poniżej znajduje się krótki przegląd dostępnych opcji, a szczegółowe wyjaśnienie znajdziesz w sekcji „Ustawienia prywatności aktywności”.
Jeśli wybierzesz opcję „Wszyscy”, wszyscy sportowcy Strava będą mieli pełny dostęp do stron Twoich aktywności, a każdy użytkownik w sieci będzie widział wersję strony Twojej aktywności przeznaczoną dla osób niewylogowanych. Aktywność pojawi się w rankingach dla segmentów i wyzwań.
Jeśli wybierzesz opcję „Obserwujący”, Twoi obserwujący będą mieli pełny dostęp do stron z Twoją aktywnością, ale aktywność ta nie będzie publicznie widoczna w rankingach segmentów ani wyzwań. Osoby, które nie obserwują tego profilu, oraz wszyscy inni użytkownicy sieci nie będą mieli dostępu do tej strony.
Jeśli wybierzesz opcję „Tylko Ty”, dostęp do strony ze szczegółami aktywności będziesz mieć wyłącznie Ty. To działanie nie pojawi się w podsumowaniu na Twoim profilu ani w Aktualnościach klubu, ani też nie zostanie uwzględnione w żadnych publicznych rankingach.