Przejdź do głównej zawartości

Jakie są domyślne ustawienia dotyczące prywatności podczas tworzenia konta na Strava?

Zapoznaj się z domyślnymi ustawieniami prywatności stosowanymi w każdym nowym koncie Strava – obejmującymi profil, aktywność, widoczność mapy oraz wiadomości – oraz dowiedz się, jak je dostosować.

Napisane przez Marie

Gdy utworzysz nowe konto Strava, twoje domyślne ustawienia prywatności będą następujące:

  • Profil: Wszyscy

  • Aktywności: Wszyscy

  • Aktywności grupowe: Wszyscy

  • Flyby: Nikt

  • Dziennik treningów: Prywatny

  • Wzmianki: Wszyscy

  • Kto może wysyłać ci wiadomości: Obserwowani

  • Widoczność mapy: pierwsze i ostatnie 200 metrów map twoich przyszłych aktywności będzie domyślnie ukryte po zalogowaniu się do aplikacji Strava.

  • Ulepszenia produktu: włączone

  • Zdjęcia publiczne w trasach: włączone

  • Udostępnianie moich aktywności moim obserwującym: włączone

  • Udostępnianie danych osobowych: wyrażono zgodę

Możesz zmienić swoje ustawienia w dowolnym momencie, aby odzwierciedlały twoje preferencje. Te domyślne ustawienia nie mają zastosowania, jeśli nie masz jeszcze 18 lat.

Jak mogę dostosować ustawienia prywatności?

Aby zmienić ustawienia prywatności, odwiedź swoją stronę ustawień prywatności na naszej stronie internetowej lub w aplikacji mobilnej. Aby dowiedzieć się więcej o zmianach swoich ustawień, odwiedź nasze centrum prywatności lub przeczytaj poniższe artykuły.

Jakie informacje są zawsze widoczne dla wszystkich użytkowników serwisu Strava?

Aby ułatwić innym nawiązywanie kontaktu z Tobą, niektóre informacje z Twojego profilu będą zawsze widoczne dla wszystkich użytkowników serwisu Strava, niezależnie od Twoich ustawień prywatności: Twoje imię i nazwisko, odznaka (subskrypcja, zawodowy sportowiec lub zweryfikowany użytkownik), jeśli ją posiadasz, opis profilu oraz liczba obserwujących i obserwowanych.

Jakie informacje są publicznie dostępne dla każdego w Internecie?

Strona profilowa

Jeśli ustawienia prywatności Twojego profilu są ustawione na „Wszyscy”, strona Twojego profilu w wersji dla osób niezalogowanych będzie dostępna dla osób niebędących członkami serwisu. Informacje na twojej stronie profilowej mogą być indeksowane przez wyszukiwarki i w konsekwencji pojawiać się w wynikach wyszukiwania.

Ustawienie ustawień prywatności na stronie profilowej na „Obserwujący” uniemożliwia wyszukiwarkom wyświetlanie Twojego profilu na Strava oraz indeksowanie zdjęć i informacji związanych z Twoimi aktywnościami.

Aby włączyć to ustawienie, możesz przejść tutaj na stronie internetowej lub do sekcji Ustawienia > Ustawienia prywatności w aplikacji mobilnej Strava. Twój publiczny profil może być wyświetlany w wynikach wyszukiwania do momentu odświeżenia pamięci podręcznej przez wyszukiwarkę.

Jeśli chcesz usunąć swoje zdjęcia z indeksu wyszukiwania Google, możesz złożyć wniosek o usunięcie treści, postępując zgodnie zprocedurą opisaną tutaj.

Aktywności

Jeśli ustawienia prywatności Twoich aktywności są ustawione na „Wszyscy”, każdy użytkownik serwisu Strava może wyświetlić szczegóły dotyczące Twoich aktywności. Jeśli ustawienie prywatności na Twojej stronie profilowej jest również ustawione na „Wszyscy”, Twoje aktywności będą widoczne nawet wtedy, gdy jesteś wylogowany ze Strava.

Jednak pierwsze i ostatnie 200 metrów map twoich przyszłych aktywności będzie domyślnie ukryte, gdy zalogujesz się do aplikacji Strava. Ponadto każdy w Internecie będzie mógł zobaczyć twoje miejsce w rankingach.

Ustawienie ustawień prywatności aktywności na „Obserwujący” lub „Tylko Ty” sprawi, że Twoja aktywność nie będzie wyświetlana w rankingach, a dostęp do szczegółów Twojej aktywności będzie ograniczony zgodnie z wybranym ustawieniem prywatności (tj. „Obserwujący” lub „Tylko Ty”).

Często zadawane pytania

Zapoznaj się z często zadawanymi pytaniami dotyczącymi prywatności, aby dowiedzieć się więcej o swoich ustawieniach prywatności.

Czy to odpowiedziało na twoje pytanie?