Przejdź do głównej zawartości

Czym są ustawienia prywatności na stronie profilowej w serwisie Strava?

Dowiedz się, jak działają ustawienia prywatności na stronie profilowej w aplikacji Strava, co dokładnie mogą zobaczyć na Twoim profilu „Wszyscy” i „Obserwujący”, a także co widzą użytkownicy, którzy nie są zalogowani.

Napisane przez Marie

Jaki jest Twój Profil?

Na Twojej stronie profilowej wyświetlane są informacje o Tobie i Twoim aktywnym życiu, takie jak ostatnie działania i zdjęcia, zbiorcze statystyki, przynależność do klubów, osiągnięcia oraz relacje z osobami, które Cię obserwują. Dowiedz się więcej o swojej stronie profilowej tutaj.

Zarządzanie ustawieniami prywatności strony profilowej

W przeglądarce najedź kursorem na swoje zdjęcie profilowe w prawym górnym rogu, a następnie wybierz Ustawienia.

  • Kliknij kartę Ustawienia prywatności po lewej stronie.

  • W sekcji „Strona profilowa” wybierz opcję „Wszyscy” lub „Obserwujący ”.

W aplikacji mobilnej otwórz ustawienia, dotykając ikony koła zębatego w prawym górnym rogu karty Ty. Wybierz opcję Ustawienia prywatności.

  • Wybierz stronę profilu, aby wybrać opcję „Wszyscy” lub „Obserwujący”.

Jak to działa

Ustaw opcje prywatności swojego profilu na „Wszyscy”, aby cała społeczność Strava mogła zobaczyć wszystkie szczegóły Twojego profilu. Jeśli wybierzesz opcję Wszyscy:

Wszyscy sportowcy Strava:

  • O ile nie zostanie to zablokowane, zobaczysz wszystkie szczegóły swojego profilu. Obejmuje to twoje zdjęcie profilowe, lokalizację, opis, statystyki aktywności z bieżącego tygodnia (czas, dystans i wysokość), najnowsze zdjęcia, widget kalendarza z ostatnich 4 tygodni, kluby, najnowsze osiągnięcia, gablotę z trofeami, obserwowanych/obserwujących, KOM/QOM/RT/Top 10, posty z najlepszymi czasami, wykres słupkowy aktywności, podsumowania aktywności, widok porównawczy i buty.

  • Będą mogli cię obserwować bez twojej zgody.

  • Będą mogli wyświetlić podsumowania twoich aktywności w kanałach klubu.

  • Możemy przejrzeć Twój dziennik treningowy, jeśli udostępnisz go publicznie i podasz link.

  • Będą mogli wyświetlić użyte buty na stronie szczegółów twojej aktywności.

Każdy użytkownik Internetu:

  • Pojawi się monit o zalogowanie się, aby wyświetlić swój profil.

Ustaw prywatność swojego profilu na „Obserwujący”, aby ukryć niektóre informacje profilowe przed osobami, które Cię nie obserwują. Jeśli wybierzesz opcję Obserwujący:

Obserwujący:

  • Będą widzieć wszystkie szczegóły twojego profilu. Obejmuje to zdjęcie profilowe, lokalizację, opis, najnowsze zdjęcia, widżet kalendarza z ostatnich 4 tygodni, kluby, ostatnie osiągnięcia, galerię trofeów, obserwowanych/osoby obserwujące, KOM/QOM/CR/Top 10, wpisy dotyczące najlepszych wyników, wykres słupkowy aktywności, podsumowania aktywności, porównania obok siebie, buty i/lub rowery.

Osoby, które nie obserwują:

  • Będą widzieć niektóre szczegóły profilu. Będą to twoje zdjęcie profilowe, opis i liczba obserwowanych/obserwujących oraz wspólnych obserwowanych. Ponadto niektóre elementy Twojego profilu nie będą już aktywne po kliknięciu, na przykład liczba obserwujących.

  • W Twoim profilu będą widoczne ograniczone dane zbiorcze, w tym odległość, czas itp. z poszczególnych aktywności.

  • Będą musiały poprosić o twoją zgodę, zanim będą mogły cię obserwować.

  • Nie będą mogły zobaczyć podsumowań twoich aktywności na stronie twojego profilu ani w aktualnościach klubu.

  • Nie będą widziały czasu rozpoczęcia ani roweru na stronie szczegółów aktywności.

  • Będą mogły zobaczyć twoje aktywności w miejscach publicznych, takich jak Flyby, aktywności grupowe, segmenty, kluby publiczne i rankingi wyzwań. Aby temu zapobiec, dostosuj ustawienia funkcji „Flyby”, działań grupowych oraz opcji sterowania działaniami.

  • Nie będą widzieć zdjęć na stronach twoich aktywności.

  • Będą mogły wyszukać twój profil za pomocą narzędzia wyszukiwania sportowców, ale zobaczą ograniczony zakres informacji na twojej stronie profilowej, jak wyjaśniono powyżej.

  • Nikt w internecie:

  • Nie zobaczy wersji twojego profilu lub stron ze szczegółami aktywności dostępnych dla osób niezalogowanych.

Każdy użytkownik Internetu:

  • Pojawi się monit o zalogowanie się, aby wyświetlić swój profil.

Czy to odpowiedziało na twoje pytanie?