Veelgestelde vragen over hoogteverschil op Strava

Als je apparaat een barometrische hoogtemeter bevat en het is opgenomen in onze apparaatdatabank, is het hoogteverschil dat het apparaat in het bestand heeft vastgelegd, te zien op de activiteitspagina. Als je apparaat geen barometrische hoogtemeter bevat of het bestand is afkomstig van onze mobiele app, wordt op de activiteitspagina een 'gecorrigeerd hoogteverschil' getoond. De gps-gegevens in het bestand zijn dan gecontroleerd in onze databank met barometergegevens. De nauwkeurigheid van deze berekening is afhankelijk van de nauwkeurigheid van de gps-gegevens in je bestand en van de nauwkeurigheid van onze 'basemap'. Meer informatie over de Strava-'basemap' voor hoogteverschillen .

Hoogteverschilgegevens op Strava worden 'gladgestreken': we hebben een drempelniveau waarop consistent ruim tien meter moet worden geklommen in activiteiten zonder sterke barometrische gegevens voordat deze worden toegevoegd aan het totale hoogteverschil.We hebben onlangs onze drempelniveaus voor het hoogteverschil gewijzigd omdat we nauwkeurigere hoogteverschilgegevens willen bieden aan sporters die activiteiten vastleggen op apparaten zonder barometrische hoogtemeter. Voor de meesten is hierdoor de kwaliteit van de hoogteverschilgegevens op Strava verbeterd. In sommige gebieden zijn de onderliggende 'basemap'-gegevens slecht, wat leidt tot een hoger totaal hoogteverschil op Strava.

Veelgestelde vragen

Waarom ontbreekt mijn hoogteverschilprofiel of klopt het niet?

Als je een onnauwkeurig hoogteverschilprofiel ziet, komt dat waarschijnlijk omdat je gps-apparaat locatiegegevens of andere gegevens heeft vastgelegd die je activiteit niet nauwkeurig weergeven.Neem contact op met de fabrikant om de gps-verbinding te verbeteren of lees onze Kennisbank-artikelen om problemen op te lossen met Android en iPhone.

Als je gps-apparaat om welke reden dan ook een deel van je activiteit niet heeft vastgelegd, kunnen wij de ontbrekende gegevens niet achterhalen. Je kunt handmatig een activiteit maken voor het verloren gegane hoogteverschil, maar deze telt niet mee voor Strava Challenges.

Waarom is het hoogteverschil in mijn activiteit anders dan die van mijn vriend(in)?

Hoewel je misschien precies dezelfde activiteit als je vriend(in) hebt gedaan, neemt elk gps-apparaat -zelfs als je hetzelfde apparaat gebruikt- een unieke reeks gegevens op. Deze gps-gegevens zullen altijd verschillen vanwege de variabelen in het vastleggen van gps-gegevens: opname-interval (de tijd tussen gps-punten), signaalsterkte. gps-hardware, enz. Door de verschillen in gps-gegevens kunnen verschillen in de berekende hoogteverschilgegevens ontstaan.

Het kan ook verwarrend zijn om hoogteverschilgegevens van een activiteit met barometrische gegevens te vergelijken met die van een activiteit die al door ons correctieproces is gegaan. Beide manieren zijn nauwkeurig, maar de 'gecorrigeerde' gegevens zijn gecontroleerd 'basemap' voor hoogteverschillen, terwijl het barometrische hoogteverschil is berekend aan de hand van de gegevens die de barometrische hoogtemeter heeft vastgelegd in het bestand.

Mijn apparaat bevat een barometrische hoogtemeter. Waarom berekent Strava het hoogteverschil opnieuw?

Als je een activiteit hebt vastgelegd met een gps-apparaat dat een barometrische hoogtemeter bevat, maar Strava gebruikt die gegevens niet, is dat apparaat mogelijk niet opgenomen in onze databank of ontbreekt de apparaat-ID in het bestand dat je hebt geüpload. We signaleren dit soms als activiteiten via derden worden gesynchroniseerd. Als je weet dat je apparaat in onze databank is opgenomen, uploadt het originele bestand dan vanaf het apparaat. Heb je nog vragen? Dien een ondersteuningsaanvraag in met daarin een link naar de Strava-activiteit.

Waarom is het hoogteverschil op Strava anders dan op mijn apparaat?

Hoogteverschilgegevens die zijn verkregen van een gps-signaal, zijn vrij onnauwkeurig. Strava corrigeert deze gegevens automatisch door ze te controleren in databanken voor hoogteverschillen. Op die manier kunnen we het hoogteverschil op elk punt in de activiteit bepalen. Onze drempelniveaus en 'gladstrijk'-proces kunnen verschillen van die van het andere platform of gps-apparaat.

De gegevens die mijn barometrische hoogtemeter heeft vastgelegd, zijn onjuist. Kan ik deze corrigeren?

Als je meent dat je hoogteverschilgegevens niet kloppen, kun je vragen of Strava ze controleert. Dat doe je als volgt: klik op de tekst 'Hoogteverschil?' onder het hoogteverschilcijfer in het overzicht (zie hieronder). Er verschijnt een dialoogvenster met de knop 'Hoogteverschil corrigeren'. Deze knop is alleen te zien voor gegevens die zijn verzameld met een barometrische hoogtemeter (of in het zeldzame geval dat een eerdere automatische hoogteverschilcorrectie is mislukt). De tekst "Berekenen...' verandert in 'Bijgewerkt' en als je daarop klikt, wordt de pagina vernieuwd met de nieuwe hoogteverschilgegevens. Het is mogelijk om de barometrische gegevens te herstellen, maar dan moet je activiteit wel opnieuw worden geüpload en verlies je alle kudo's en reacties op die activiteit.

Correctie van hoogteverschillen

Ik zie geen optie om het hoogteverschil te corrigeren.

In dat geval is je activiteit al gecorrigeerd nadat je gps-gegevens zijn gecontroleerd in een databank voor hoogteverschillen. Houd ook in gedachten dat het hoogteverschil alleen kan worden gecorrigeerd in de webversie van Strava.

Kan ik het hoogteverschil bewerken op Strava?

Nee, het is momenteel niet mogelijk om het hoogteverschil in een activiteit handmatig te bewerken.

Kan ik de stijging in het hoogteverschil die is ontstaan toen mijn apparaat was gepauzeerd, verwijderen?

Nee, wwanneer de app is gepauzeerd, worden geen nieuwe gps-punten of voortgang in de afstand of tijd opgenomen. Wijzigingen in het hoogteverschil zijn echter wel zichtbaar in het totale hoogteverschil in de activiteit. Je kunt de hoogteverschilgegevens niet verwijderen uit de activiteit.