Gegevens exporteren en bulksgewijs exporteren

Er zijn verschillende mogelijkheden om je gegevens uit Strava te exporteren:

Een activiteit exporteren als een gpx-bestand

Als je een backup van je gegevens wilt maken of een bestand wilt delen, heb je bij Strava de optie 'Exporteren als gpx' tot je beschikking. Gpx-bestanden die uit Strava zijn geëxporteerd, bevatten vermogensgegevens die zijn geregistreerd met een vermogensmeter, maar geen geschat vermogen.

• Ga naar een van je activiteitenpagina's en selecteer 'Gpx exporteren' in het 'Meer'-menu. Afternoon_Ride___Rit___Strava.jpg
  • Het bestand wordt dan gedownload naar je computer met de bestandsextensie 'gpx'. Dit bestand bevat je gps-coördinaten, tijdstempels en gegevens zoals hartslag, ritme en temperatuur. Deze functie exporteert geen vermogensgegevens.
  • Je kunt het bestand downloaden naar een Garmin-apparaat met trackingfunctionaliteit voor routes (zoals een Garmin Edge 800), delen met andere gebruikers of behouden voor je archief. Veel andere gps-programma's accepteren deze bestandsindeling ook.

Als je de gpx-kaart voor de activiteitsgegevens van een andere gebruiker wilt exporteren, ga dan hier naartoe.

Exporteren als tcx-bestand

Op Strava kun je tcx-versies van je eigen activiteiten exporteren. Deze tcx-bestanden bevatten vermogensgegevens. Je kunt alleen activiteiten met gps-gegevens exporteren als tcx, waardoor binnenactiviteiten zonder gps-gegevens mogelijk zijn uitgesloten.

• Deze truc is niet bekend, maar is heel eenvoudig.  Voeg 'export_tcx' toe (zonder aanhalingstekens) aan het eind van de URL van de activiteitenpagina. Als de URL www.strava.com/activities/1234567890 is, wijzig je deze in www.strava.com/activities/1234567890/export_tcx en klik je op Enter. Hierdoor wordt een tcx-versie van je bestand gedownload naar de locatie die is opgegeven in de browservoorkeuren.

Origineel exporteren

Er is een truc om je eigen activiteit te exporteren in de oorspronkelijke indeling. Deze truc lijkt op die voor het exporteren van een tcx-versie.

• Voeg 'export_tcx' toe (zonder aanhalingstekens) aan het eind van de URL van de activiteitenpagina. Als de URL www.strava.com/activities/987654321 is, wijzig je deze in www.strava.com/activities/987654321/export_original en klik je op Enter.  Hierdoor wordt je bestand gedownload in de indeling waarin het aanvankelijk was geüpload.

Bulksgewijs exporteren

Met ingang van 25 mei 2018 biedt Strava de optie om een archief van je account te exporteren.

1. Meld je aan bij het account op Strava.com waaruit je bulksgewijs gegevens wilt exporteren.
  2. Plaats de muisaanwijzer op je naam rechtsboven op de Strava-pagina. Selecteer 'Instellingen' en daarna het tabblad Mijn account vanuit het menu aan de linkerkant.
  3. Selecteer 'Aan de slag' onder 'Je account downloaden of verwijderen'.
  4. Selecteer 'Je archief aanvragen' op de volgende pagina.
  5. Je ontvangt een e-mail met een link om je gegevens te downloaden (dit kan enkele uren duren). Daarom is het belangrijk dat je toegang hebt tot het e-mailadres van je Strava-profiel.
    1. Als je je e-mailadres wilt wijzigen, ga dan hier naartoe.
    2. Als je je hebt geregistreerd via Facebook, is het e-mailadres hetzelfde als het adres van je Facebook-account.

Je gegevensacrhief bevat het volgende:

• Een zipmap met je activiteiten in de oorspronkelijke bestandsindeling.
  • Een map met alle foto's die je hebt geüpload naar Strava.
  • Een map met routes die je hebt gemaakt in gpx-indeling.
  • Csv-bestanden met daarin het volgende:
    • Alle posts en reacties die je hebt gepost.
    • Contacten die je hebt gesynchroniseerd met Strava.
    • Clubs en evenementen die je hebt gemaakt.
    • Je profielinformatie, waaronder je sportspullen en je doelen.
    • Acties die je hebt uitgevoerd, zoals kudo's die je hebt uitgedeeld, en routes en segmenten die je een ster hebt gegeven.

Het volgende wordt niet opgenomen in je gegevensarchief:

• Foto's die je vanuit Instagram hebt gesynchroniseerd met je Strava-account.
  • Informatie over andere Strava-sporters.