Langkau ke kandungan utama

Apakah tetapan privasi lalai saya apabila saya membuat akaun Strava?

Lihat tetapan privasi lalai yang diterapkan pada setiap akaun Strava baharu, termasuk profil, aktiviti, keterlihatan peta, dan mesej, serta cara melarasnya.

Ditulis oleh Marie

Apabila anda mencipta akaun Strava baharu, kawalan privasi anda akan ditetapkan kepada yang berikut secara lalai:

  • Profil: Semua

  • Aktiviti: Semua

  • Aktiviti Berkumpulan: Semua

  • Flyby: Tiada Sesiapa

  • Log Latihan: Peribadi

  • Sebutan: Semua

  • Orang yang boleh menghantar mesej kepada anda: Mengikuti

  • Keterlihatan Peta: 200 meter pertama dan terakhir pada peta aktiviti anda yang akan datang akan tersembunyi secara lalai apabila anda log masuk ke aplikasi Strava.

  • Penambahbaikan Produk: Diaktifkan

  • Foto Awam pada Laluan: Diaktifkan

  • Kongsi Aktiviti saya dengan Pengikut saya: Dipilih serta

  • Perkongsian Maklumat Peribadi: Dipilih serta

Anda boleh melaraskan tetapan anda pada bila-bila masa untuk mencerminkan pengalaman yang anda inginkan. Tetapan lalai ini tidak terpakai jika anda berumur bawah 18 tahun.

Bagaimana saya boleh melaras tetapan privasi saya?

Untuk melaraskan tetapan privasi anda, lawati halaman kawalan privasi anda pada laman web atau aplikasi mudah alih kami. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang cara melaraskan kawalan anda, sila lawati pusat privasi kami atau mana-mana artikel berikut.

Apakah maklumat yang sentiasa dapat dilihat oleh semua ahli Strava?

Untuk membantu orang berhubung dengan anda, beberapa maklumat profil akan sentiasa kelihatan kepada semua ahli Strava, tanpa mengira tetapan privasi anda: nama depan dan nama akhir anda, lencana anda (langganan, atlet pro, atau disahkan), jika anda mempunyai satu, bio anda, dan bilangan pengikut/yang diikuti.

Apakah maklumat yang boleh diakses oleh sesiapa sahaja di internet?

Halaman Profil

Jika kawalan privasi profil anda ditetapkan kepada "Semua orang", versi halaman profil anda tanpa log masuk akan tersedia untuk bukan ahli. Maklumat pada halaman profil anda mungkin diindeks oleh enjin carian dan seterusnya muncul dalam hasil carian.

Mengubah tetapan privasi halaman profil anda kepada "Pengikut" menghalang enjin carian daripada melihat profil Strava anda dan mengindeks foto serta maklumat yang dilampirkan pada aktiviti anda.

Untuk mengaktifkan tetapan ini, anda boleh pergi ke sini pada laman web atau Tetapan > Kawalan Privasi pada aplikasi mudah alih Strava. Profil awam anda mungkin akan dipaparkan dalam hasil enjin carian sehingga enjin carian mengemas kini cache.

Jika anda ingin mengeluarkan foto anda daripada indeks carian Google, anda boleh memohon penyingkiran kandungan dengan mengikutiproses yangditerangkan di sini.

Aktiviti

Jika kawalan privasi Aktiviti anda ditetapkan kepada "Semua orang," sesiapa sahaja di Strava boleh melihat butiran tentang aktiviti anda. Jika Kawalan Privasi Halaman Profil anda juga ditetapkan kepada "Semua orang", aktiviti anda akan dapat dilihat walaupun anda log keluar daripada Strava.

Walau bagaimanapun, 200 meter pertama dan terakhir pada peta aktiviti anda akan datang disembunyikan secara lalai apabila anda log masuk ke aplikasi Strava. Selain itu, sesiapa sahaja di Internet mungkin dapat melihat kedudukan anda di papan kedudukan.

Melaraskan kawalan privasi aktiviti anda kepada "Pengikut" atau "Hanya Anda" akan menghalang aktiviti anda daripada muncul di papan pendahulu dan akan mengehadkan keterlihatan butiran aktiviti anda mengikut tetapan privasi yang dipilih (sama ada "Pengikut" atau "Hanya Anda").

Soalan Lazim

Sila lawati Soalan Lazim Privasi untuk mengetahui lebih lanjut tentang kawalan privasi anda.

Adakah ini menjawab soalan anda?