Strava, sensörlerden, cihazlardan veya Strava uygulamasına bağladığın uygulamalardan gelen ya da doğrudan Strava uygulamasına gönderdiğin sağlık verilerini (kalp atış hızı gibi) toplar ve kullanır. Bu verileri performans içgörüleri gibi özellikler sunmak için kullanırız.
Strava’nın Sağlık Verilerini Kullanmasına İzin Verme
Sağlık verilerini kullanma izni Strava uygulamasında veya Strava web sitesinde verilebilir:
Strava Uygulaması:
Sen sekmesinden "Ayarlar" bölümüne git ve "Sağlık Verileri" ögesini seç.
"Sağlık Verileri" ayarları sayfasından "Sağlıkla İlgili Veriler" seçeneğine dokunun ve "İzin Ver" seçeneğini seçin.
Strava Web Sitesi:
Fare imlecini ekranın sağ üst köşesindeki profil resmine getir ve "Ayarlar" ögesini seç.
Ayarlar sayfasındaki sol kenar çubuğundan Veri İzinleri seçeneğine tıkla.
Yeşil renkli “Erişime İzin Ver” düğmesine tıklayın.
Strava'nın Sağlık Verilerinizi Kullanmasını Engelleme
Onay vermezsen Strava, özellik veya hizmet sağlamak için sağlık verilerini kullanmaz. Ancak, Strava’nın sağlık verilerinizi hâlâ alabileceğini, toplayabileceğini ve saklayabileceğini lütfen unutmayın. Örneğin, Strava'ya kalp atış hızı bilgisi içeren aktiviteler yüklediğinizde bu durum ortaya çıkabilir.
Kalp atış hızı gibi sağlık verileri içeren bir aktivite yüklediğinde, ayarlarını güncellemek isteyip istemediğini sorabiliriz.
Fikrinizi mi değiştirdiniz?
Ayarlarınızı güncellemeniz, yalnızca Strava’nın bundan sonra sağlık verilerinizi kullanıp kullanmayacağını etkileyecektir. Sağlık verilerinin kullanımını reddetmeye karar verirseniz, sağlık verilerini (kalp atış hızı gibi) içeren ve halihazırda yüklenmiş olan aktiviteler değişmeden kalacaktır. Benzer şekilde, Strava’nın sağlık verilerinizi kullanmasına izin vermeye karar verirseniz, ayarlarınız erişimi reddetme konumundayken yüklediğiniz hiçbir aktiviteye sağlık verileri ekleyemezsiniz.
Başka bir şirketin GPS cihazıyla kayıt yaptıysanız ve orijinal dosyalarınızda sağlık verileri bulunuyorsa, bu dosyaları Strava’ya yeniden yükleyebilirsiniz. Bunlar, o aktivitenin mevcut versiyonlarının yerini alır. Dolayısıyla orijinal aktivite ile ilişkili tüm kudos, yorum ve fotoğrafların silineceğini aklında bulundurmalısın.