Veelgestelde vragen over de privacyinstellingen van Strava

Activiteiten

Kan ik de starttijd van mijn activiteit verbergen?

Je kunt de starttijd van je activiteit verbergen voor niet-volgers, maar deze is altijd zichtbaar voor volgers. Wijzig de instellingen op de profielpagina in 'Volgers' als je de starttijd wilt verbergen voor niet-volgers.

Kan ik mijn hartslaggegevens verbergen voor andere sporters?

Je kunt zelf je hartslaggegevens zien, maar je kunt ze verbergen voor andere sporters. Dat doe je als volgt:

• Zoek je privacyinstellingen in het bewerken/opslaan-scherm.
  • Schakel de optie 'Hartslaggegevens verbergen' in.

Waarom worden mijn oude activiteiten niet bijgewerkt wanneer ik de standaardprivacyinstelling wijzig?

Je standaardprivacyinstelling voor activiteiten is hier en zorgt ervoor dat alle toekomstige activiteiten op basis hiervan worden geüpload, of dat nu 'Iedereen', 'Volgers' of 'Alleen jij' is. Deze instelling wijzigt niet de privacyinstelling voor eerdere activiteiten. Zoals altijd kun je de privacyinstelling voor een afzonderlijke activiteit aanpassen door de instructies in dit artikel te volgen. Als je de privacyinstelling voor oude activiteiten bulksgewijs wilt updaten, dien je een ondersteuningsticket in. Ons team helpt je dan graag verder.

Mijn activiteit geeft aan dat alleen ik die kan zien. Hoe wijzig ik de instelling zodat iedereen de activiteit kan zien?

Lees de instructies in dit artikel voor hoe je de privacyinstelling van een afzonderlijke activiteit wijzigt.

Waarom ontvang ik kudo's van onbekenden voor activiteiten die zijn ingesteld op 'Volgers'?

Zelfs als je activiteiten zijn ingesteld op 'Volgers', zijn de samenvattingen te zien op je profiel, clubpagina's en eventueel gegroepeerde activiteiten, afhankelijk van je instellingen. Als je je activiteitssamenvattingen en detailpagina's volledig wilt verbergen voor niet-volgers, moet je de privacyinstellingen voor je profielpagina, groepsactiviteit en activiteiten instellen op 'Volgers'.

• De privacyinstellingen van je profielpagina bepalen of je activiteitssamenvattingen wel of niet worden weergegeven op je profielpagina en in clubfeeds voor niet-volgers. Andere gebruikers kunnen je activiteiten kudo's geven vanuit deze samenvattingen.
  • De privacyinstellingen van je activiteiten bepalen of een andere sporter op die samenvatting kan klikken (of die via een URL kan openen) om de volledige pagina met activiteitsdetails te zien.

Kan ik een andere standaardprivacyinstelling instellen voor een bepaald activiteitstype?

Het is momenteel niet mogelijk andere standaardprivacyinstellingen in te stellen voor afzonderlijke activiteitstypen. Je hebt echter wel de mogelijkheid om één standaardprivacyinstelling in te stellen, zodat je nieuwe activiteiten automatisch op basis hiervan worden geüpload. Je kunt deze instelling wijzigen voor afzonderlijke activiteiten wanneer je maar wilt. Je kunt hier meer lezen over privacyinstellingen.

Kan ik mijn privacyinstellingen wijzigen zodat alleen bepaalde volgers mijn activiteiten kunnen zien?

Momenteel kun je met de privacyinstellingen van je activiteiten de toegang tot de pagina met activiteitsdetails beperken tot iedereen, volgers of alleen jij. Het is niet mogelijk om bepaalde volgers toegang te geven en andere niet. Als je een sporter wilt blokkeren, lees dan dit artikel.

Hoe kan ik instellen in welke groep ik zit en wie de groep kan zien?

Strava-sporters worden automatisch gegroepeerd in je activiteit als ze 30% van de activiteit vlakbij elkaar waren. Dat geldt voor zowel volgers als niet-volgers. Je kunt hier lezen hoe activiteitsgroepering werkt. Als je wilt dat alleen volgers of degenen die jij volgt, kunnen zien dat je deel uitmaakte van een groep, wijzig je de privacyinstelling voor groepsactiviteiten in 'Volgers'. Je kunt hier meer lezen over deze privacyinstellingen. Als je een groepsactiviteit wilt verlaten, moet je dat in de webversie van Strava doen. Volg de instructies in dit artikel.

Hoe maak ik de beschrijving van mijn activiteit privé?

Het is momenteel niet mogelijk om de beschrijving van je activiteit privé te maken en je activiteitsdetails openbaar. Als je niet wilt dat andere sporters de beschrijving zien, stel je de privacyinstellingen van je activiteit in op 'Alleen jij'.

Waarom worden mijn activiteiten opgeslagen met het privacyniveau 'Alleen jij', hoewel mijn standaardinstelling 'Volgers' of 'Iedereen' is?

Als onze server je standaardprivacyinstelling niet kan lezen, wat zelden voorkomt, slaat Strava je activiteiten op met de instelling die het meest privé is ('Alleen jij') om onze leden te beschermen. Ons team werkt eraan om dit te verhelpen. Ondertussen kun je de privacyinstellingen van een afzonderlijke activiteit aanpassen door deze instructies te volgen.

Waarom kan ik mezelf of mijn vrienden niet zien in het klassement 'Ik volg'?

Met uitzondering van het filter 'Mijn resultaten' tonen onze klassementfilters alleen segmenttijden van activiteiten die zijn ingesteld op 'Iedereen'. Je kunt je tijden niet zien in de andere segmentfilters (vandaag, deze maand, volgers, leeftijd, enz.) als je activiteiten zijn ingesteld op 'Volgers' of 'Alleen jij'.

Waarom is mijn adres niet op de juiste locatie wanneer ik een privacyzone maak?

Dit komt waarschijnlijk omdat Google Maps je locatie niet correct heeft geïndexeerd in de databank. Voer in plaats van je adres de hoogte- en breedtegraden van je locatie in.

• Zoek op de Google Maps-website het adres dat overeenkomt met de locatie die je wilt opnemen in de privacyzone.
  • Rechtsklik op de gewenste locatie en selecteer 'Wat is hier?' Je ziet dan in de Maps-zoekbalk de juiste coördinaten in deze indeling: 37.76447,-122.437529.

Welke privacyinstellingen moet ik gebruiken zodat mijn activiteiten meetellen voor een app, website of programma van derden?

Als je je account autoriseert met een app van derden, geef je deze toegang tot activiteiten die zijn ingesteld op 'Volgers' of 'Iedereen'. De externe partij heeft geen toegang tot activiteiten die zijn ingesteld op 'Alleen jij', tenzij je daarvoor toestemming geeft. De externe partij beslist zelf of je activiteiten die zijn ingesteld op 'Volgers' of 'Iedereen', ook worden gebruikt, dus je kunt het best contact opnemen met het externe ondersteuningsteam.

Kan ik de kaart verbergen?

De enige manier waarop je momenteel de kaart van je activiteit kunt verbergen, is door deze te markeren als 'binnen'. Hierdoor wordt de kaart echter niet alleen verborgen voor volgers en niet-volgers, maar ook voor jou.

Als je de kaart toch wilt verbergen, meld je je aan bij je account op de website en ga je naar de activiteit die je wilt wijzigen. Klik op het potlood-icoontje aan de linkerkant van de pagina en klik daarna op de 'binnen'-knop. Let op: de kaart wordt daardoor verborgen en de activiteit telt niet meer mee voor segmenten en sommige challenges.

Waarom kunnen mensen die geen lid van Strava zijn, mijn activiteitsdetails niet zien wanneer ik de link deel?

Activiteiten van gebruikers die hun privacyinstellingen hebben gewijzigd in 'Volgers', zijn niet zichtbaar voor uitgelogde gebruikers. Als je je activiteiten wilt delen met gebruikers die niet op Strava zijn, kun je met de 'Delen'-functie een afbeelding van je route met een statische overlay genereren. Je kunt ook de instellingen van je profiel wijzigen in 'Iedereen', maar dit heeft invloed op andere aspecten. Voor meer informatie over de privacyinstellingen van je profiel kun je dit artikel lezen.

Profiel

Hoe pas ik mijn profiel aan zodat sporters een volgverzoek moeten indienen of zodat ik volgers moet goedkeuren?

Wijzig de privacyinstellingen van je profiel van 'Iedereen' naar 'Volgers' als je volgers wilt goedkeuren. Je kunt verzoeken afwijzen als je niet wilt dat andere sporters je profiel volgen, maar als je helemaal geen verzoeken meer wilt ontvangen, moet je je account verwijderen. Lees hier meer informatie.

Hoe pas ik mijn instellingen aan zodat niemand mijn profiel kan zien?

Het is niet mogelijk om je profielpagina volledig te verbergen. Zelfs als de privacyinstellingen van je profiel zijn ingesteld op 'Volgers', is er altijd een openbare versie met een beperkte hoeveelheid gegevens voor anderen te zien. Als je deze gegevens wilt beperken, wijzig je de privacyinstelling van je profielpagina in 'Volgers'. Als je niet wilt dat je account in zoekopdrachten naar Strava-sporters verschijnt, moet je het verwijderen. Lees hier meer informatie.

Is het gewicht dat ik invoer op mijn instellingenpagina openbaar?

Je gewicht wordt nergens op Strava expliciet vermeld. Houd er rekening mee dat we segmentfilters hebben die resultaten tonen op gewicht. Afhankelijk van de privacyinstellingen van je activiteiten kan je naam in een gewichtscategorie worden weergegeven.

Foto's

Hoe verwijder ik mijn profiel of foto's uit zoekresultaten van Google?

Als je de instellingen van je profielpagina instelt op 'Volgers', kan Google je Strava-profiel niet zien en geen foto's van je activiteiten indexeren. Ga hier naartoe op de website om dit te doen of ga naar 'Instellingen en privacyinstellingen' in de mobiele app van Strava. We hebben geen controle over de manier waarop Google je profielpagina heeft geïndexeerd voordat je de instelling wijzigde, maar je kunt verwijdering van content aanvragen door deze procedure van Google te volgen.

Hoe verberg ik de foto's die zijn bijgevoegd aan mijn activiteiten?

Als de privacyinstellingen van je profiel zijn ingesteld op 'Volgers', worden je foto's verborgen voor niet-volgers op activiteitspagina's en in je profiel. Houd er rekening mee dat je volgers wel foto's in je profiel kunnen zien, evenals in activiteiten waarvan de privacyinstellingen 'Iedereen' of 'Volgers' zijn. Als je foto's uploadt met de instelling 'Alleen jij', worden deze in je profiel en je activiteiten verborgen voor alle gebruikers.

Kunnen andere gebruikers de locatie van mijn foto's zien als die in mijn privacyzone zijn genomen?

Nee, alleen de activiteitseigenaar kan de foto's met geotag zien op de locatie in de privacyzone waarop ze zijn genomen. Meer informatie over fotoprivacy vind je in dit artikel.