Je kunt je privacyopties voor activiteiten aanpassen en je hartslag voor alle eerdere activiteiten in één keer verbergen via de pagina met privacyopties op de Strava-website of in de mobiele app. Alle wijzigingen die je aanbrengt, worden in één keer toegepast op al je eerdere activiteiten.
Ga op de website naar je instellingenpagina door met de muis over je profielfoto rechtsboven te gaan en ‘Instellingen’ te selecteren.
Klik op het tabblad Privacyopties aan de linkerkant van de pagina.
Zoek het gedeelte ‘Eerdere activiteiten bewerken ’, vink ‘Zichtbaarheid van activiteiten ’ of ‘Zichtbaarheid van hartslag’ aan en klik op ‘Volgende’.
Maak een selectie en klik op Volgende.
Open de instellingen in de mobiele app via het tandwielicoontje rechtsbovenin op de tabbladen Home, Groepen of Jij.
Selecteer Privacyopties > Eerdere activiteiten bewerken > Aan de slag.
Vink ‘Zichtbaarheid van activiteit ’ of ‘Zichtbaarheid van hartslag’ aan en selecteer ‘Volgende’ om de beschikbare opties weer te geven en een keuze te maken.
Het duurt even voordat je activiteiten zijn bijgewerkt — gedurende deze tijd kun je de wijziging niet ongedaan maken of andere wijzigingen aanbrengen.
Welke bedieningselementen heb je?
Met de privacyopties voor jouw activiteiten kun je de toegang tot jouw activiteitsgegevens voor 'Iedereen', 'Volgers' of 'Alleen jij' beperken. Om op het klassement van een openbaar segment te verschijnen, moet je activiteit zijn ingesteld op ‘Iedereen’; als je je activiteit wijzigt van ‘Iedereen’ naar ‘Volgers’ of ‘Alleen jij’, raak je alle segmentprestaties voor die activiteiten kwijt.
Hieronder vind je een kort overzicht van je opties, maar een uitgebreide uitleg vind je in ‘Privacyopties voor activiteiten’.
Als je ‘Iedereen’ selecteert, krijgen alle Strava-sportevenementen volledige toegang tot je activiteitspagina’s en ziet iedereen op internet een versie van je activiteitspagina waarin je niet bent ingelogd. De activiteit zal verschijnen in klassementen voor segmenten en uitdagingen.
Als je ‘Volgers’ selecteert, hebben je volgers volledige toegang tot je activiteitenpagina’s, maar verschijnen de activiteiten niet openbaar op de klassementen van segmenten of uitdagingen. Niet-volgers en andere internetgebruikers zullen geen toegang hebben tot deze pagina.
Als je ‘Alleen jij’ selecteert, heb alleen jij toegang tot de pagina met gegevens over de activiteit. De activiteit wordt niet als samenvatting weergegeven in je profiel of in de feeds van je club, en komt ook niet voor op openbare klassementen.