Privacyinstellingen

Op 26 september 2018 hebben we de privacyinstellingen vereenvoudigd, zodat ze makkelijker te begrijpen zijn. Hieronder staat een kort overzicht van de privacyinstellingen. Als je meer informatie over een bepaalde instelling wilt lezen, klik dan op 'Meer informatie'.

Profielpagina

Stel de privacyinstellingen voor je profiel in op 'Iedereen' als de hele Strava-community je volledige profiel mag zien. Als je kiest voor 'Volgers' worden bepaalde profielgegevens verborgen voor niet-volgers. Zie Privacyinstellingen voor profielpagina voor meer informatie.

Activiteiten

Via de privacyinstellingen kun je de toegang tot je activiteiten beperken tot 'Iedereen', 'Volgers' of 'Alleen jij'. Ook kun je instellen wat je standaardvoorkeur is, zodat alle activiteiten die je uploadt, automatisch deze instelling volgen. Per activiteit kun je dan nog handmatig selecteren voor wie deze zichtbaar is. Zie Privacyinstellingen voor activiteiten voor meer informatie.

Groepsactiviteiten

Stel de privacyinstellingen voor Groepsactiviteiten in op 'Iedereen' als je het niet erg vindt dat andere sporters zien dat je deel uitmaakte van een groep. Als je voor 'Volgers' kiest, kunnen alleen jouw volgers of de sporters die jij volgt, zien dat je onderdeel van een groep was. Kies je 'Niemand', dan worden je activiteiten niet meer met andere Strava-sporters gegroepeerd.Deze instelling kan niet per activiteit aan/uit worden gezet. Zie Privacybeheer voor groepsactiviteiten voor meer informatie.

Trainingslog

Je trainingslog is standaard privé, maar je kunt deze openbaar maken als je deze wilt delen met vrienden, andere sporters of je coach. Zie Privacyinstellingen voor het trainingslog voor meer informatie.

Activiteiten promoten onder volgers

Strava stuurt nu en dan e-mails en pushmeldingen naar je volgers om je recente activiteiten te delen. Als je niet op deze manier wilt worden gepromoot onder je volgers, kun je je afmelden op de Strava-website.

Flybys

Je kunt je volledig afmelden voor deze functie als je niet wilt dat je activiteiten worden opgenomen in Flybys. Zie Privacyinstellingen voor Flybys voor meer informatie.

Metro en Heatmap

Je kunt kiezen of je openbare activiteiten bijdragen aan Metro en Heatmap. Zie Privacyinstellingen voor Metro en Heatmap voor meer informatie.

Zichtbaarheid van kaart bewerken

Je kunt delen van je activiteitskaart afschermen voor andere Strava-sporters. Zie zichtbaarheid van kaart bewerken voor meer informatie.

Een sporter blokkeren

Gebruik onze tool om sporters te blokkeren als je bepaalde profielgegevens en activiteiten voor een andere sporter wilt verbergen. Zie Volgers beheren en sporters blokkeren voor meer informatie.