Prestaties met hartslaggegevens analyseren

Als je je hartslag tijdens het trainen meet, krijg je na verloop van tijd meer inzicht in je conditie. Deze metingen geven goed aan hoeveel je van jezelf eist en hoe goed je lichaam reageert op veeleisende inspanningen. Het Analysepakket in het Strava-lidmaatschap bevat een aantal nuttige functies voor sporters die hartslaggegevens hebben geregistreerd, zoals Vergelijkbare poging, Hartslagzones en automatische updates van je Conditiescore.

Strava werkt met een aantal gps-apparaten die hartslaggegevens registreren, waaronder Garmin, Fitbit, Apple Watch, Wahoo, Polar, Suunto en TomTom. Je koppelt een gps-horloge of andere ondersteunde apparaten als volgt:

• Via het web:
    • Selecteer rechtsbovenin het plus-icoontje en kies Activiteit uploaden in het dropdownmenu.
    • Klik op Aan de slag onder het apparaat van waaraf je wilt uploaden.
    • Volg de instructies op het scherm om je accounts te koppelen.
  • Via de mobiele app:
    • Ga naar de instellingenpagina via het tandwieltje in iOS of het navigatiemenu in Android.
    • Tik op Andere services koppelen.
    • Tik op Een apparaat koppelen aan Strava.
    • Selecteer het merk van het apparaat dat je gebruikt en volg de instructies om je Strava-account te koppelen.
    • Als je het merk niet ziet staan, zoek dan op de Strava-website aan de hand van de bovenstaande instructies.

Als je een aparte Bluetooth-hartslagmeter hebt, kun je deze niet meer rechtstreeks koppelen met Strava. Je kunt de sensors echter wel via de Wahoo Fitness-app koppelen. Als je de Wahoo Fitness- en Strava-apps koppelt, worden activiteiten die zijn geregistreerd met Wahoo Fitness en die hartslaggegevens bevatten, automatisch geüpload naar Strava. Bekijk meer informatie over het koppelen van accounts.

Nadat je Strava hebt gekoppeld aan een geschikt apparaat en je hebt Strava toestemming gegeven om gegevens over gezondheid te verzamelen en te verwerken, worden deze gegevens gedeeld met de andere gegevens in je activiteitenuploads. Je kunt hartslaggegevens verbergen in je activiteitenposts als je ze niet wilt delen met andere leden.